Bolognese (boloneze) padažui:

1 šaukštas sviesto,
1 didelė svogūno galvutė (smulkiai pjaustyta) ,
1 vidutinio dydžio morka (smulkiai pjaustyta) ,
1 saliero šakelė (smulkiai pjaustyta) ,
1 skiltelė česnako (perspauskite spaudikliu) ,
125 g pievagrybių (pjaustytų) ,
450 g jautienos faršo,
po 300 ml raudonojo vyno ir mėsos sultinio,
400 g konservuotų pomidorų (supjaustykite) ,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 arbatinis šaukštas džiovintos kalendros,
2 šaukštai smulkintų petražolių.

Bešamelio padažui:

600 ml pieno,
1 svogūno galvutė,
6 žirneliai juodųjų pipirų,
1 lauro lapelis,
25 g sviesto,
25 g miltų,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
225 g paruoštų lazanijos lakštų (kurių nereikia apvirti) ,
50 g parmezano sūrio.

Mažos gudrybės:

Jeigu Bolognese (boloneze) padažui naudosite jautienos ir kiaulienos faršą, patiekalas taps dar skanesnis, aromatingesnis ir sotesnis.

Bolognese (boloneze) padažą geriau ruošti iš anksto ant lėtos ugnies, palaipsniui pilant sultinį.

Prisiminkite, kad bolognese (boloneze) turi būti gaminamas ant labai lėtos ugnies ir jokiu būdu neužverdamas, o turi tik lengvai, vos pastebimai suburbuliuoti.

Gaminimas:

1. Bolognese (boloneze) padažo gaminimui keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepinkite svogūną, morkas, salierus ir česnakus ir kepkite 7-8 minutes. Sudėkite pievagrybius ir kepkite dar apie minutę. Sudėkite faršą ir apkepkite, kol įgaus rusvą spalvą.

2. Nuolatos maišykite, įpilkite sultinį ir vyną, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, kalendrą ir prieskonius. Pakaitinkite iki virimo, uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie valandą, kol faršas suminkštės, o padažas išvirs.

3. Bešamelio padažui mažame puode pakaitinkite pieną su svogūnu, pipirais ir lauro lapeliu. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite nusistovėti 10 min., po to nukoškite. Puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite su miltais. Kaitinkite 2 min nuolat maišant (masė turi perkaisti). Nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną. Pavirkite padažą iki sutirštėjimo, įberkite maltų muskato riešutų.

4. Trečdalį boloneze padažo išpilkite į sviestu išteptą formą, kurioje kepsite. Padėkite lakštą lazanijos ir užpilkite sluoksnį bešamelio padažo. Dėkite dar du sluoksnius boloneze, lazanijos ir vėl bešamelio. Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite orkaitėje 45 min., kol lazanija įgaus rusvą spalvą, o padažas pradės burbuliuoti.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją