Minėta išmoka vaikui skiriama ir mokama nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos, t.y. nuo 2008 metų sausio 1 dienos, tačiau ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių nuo visų reikalingų dokumentų pateikimo dienos.

Dėl šios priežasties galima neskubėti pateikti prašymą išmokai gauti. Pavyzdžiui, jeigu prašymas gauti „vaiko pinigus“ pateikiamas 2008 metų kovo mėnesį, vaikas iš karto gaus 156 litus, t.y. išmoką už 3 mėnesius, kai atsirado teisė gauti „vaiko pinigus“.

Todėl tikimasi, kad šios išmokos vaikui gavėjų skaičius dar padidės.

Primename, kad kreipiantis dėl išmokos būtina pateikti prašymą ją gauti, pareiškėjo asmens tapatybės dokumentą, vaiko gimimo liudijimą, mokyklos pažymą, jeigu vyresnis kaip 18 metų asmuo mokosi, pareiškėjo asmeninės sąskaitos banke numerį.

Kaip praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, dėl išmokos gali kreiptis bet kuris iš vaiką (vaikus) auginančių tėvų arba jų įgaliotas asmuo.

Kreiptis dėl šios išmokos reikia į deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybės administracijos socialinės paramos skyrių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją