Tačiau interneto svatainės Cleveland.com sporto žurnalistas Dariaus klausinėjo ne apie incidentą, o apie artėjančią Pekino vasaros olimpiadą ir galimą Žydrūno Ilgausko dalyvavimą žaidynėse.

Ar jūs bandysite įtikinti "Cavaliers" centrą Žydrūną Ilgauską žaisti su jumis Lietuvos rinktinėje olimpiadoje?

Ne. Tai jo sprendimas.

Ar tikitės, kad jis nuspręs žaisti rinktinėje?

Tai būtų gražu iš jo pusės. Mes niekada kartu nesame žaidę nacionalinėje rinktinėje. Būtų šaunu, kad jis važiuotų į olimpiadą, nes man tai bus paskutinis turnyras su šia komanda. Būtų puiku surinkti visus geriausius mūsų žaidėjus ir pažiūrėti, ką mes sugebame.

Kuo skiriasi (Lietuvos) rinktinė su Ž. Ilgausku ir be jo?

Kokia jėga baudos aikštelėje. Nuo Arvydo Sabonio laikų mes niekada neturėjome didelio vidurio puolėjo. Jis pasinaudotų savo ūgiu, pritrauktų prie savęs du varžovus ir galėtų perduoti kamuolį kitiems laisviems komandos draugams.

Jei Ž. Ilgauskas paklaustų, ką reiškia dalyvauti olimpiadoje, ką jam pasakytumėte?

Tą privalai patirti pats. Daugelis žmonių sako, kad tai vienintelė proga gyvenime. Šią vasarą, tikiuosi, bus trečioji mano olimpiada. Man nusišypsojo laimė dalyvauti dvejose žaidynėse 2000 ir 2004 metais. Reikia pačiam pajusti tą atmosferą, pamatyti olimpinį kaimelį ir visą kitą, stebėti kitus sportininkus, skirtingas varžybas. Tai - tikrai įspūdinga.

Kokie maloniausi jūsų atsiminimai iš ankstesnių olimpiadų?

2000 metais Sidnėjuje iškovoti bronzos medaliai. Tai buvo mūsų pasiekimų viršūnė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją