Šį vakarą žalgiriečiai Kroatijoje žais paskutines ULEB Eurolygos A grupės rungtynes su "Zadar". Pergalės atveju Kauno klubas išsaugotų trečiąją vietą ir aštuntfinalyje grumtųsi su antrąja B grupės ekipa. Trečias "Žalgiris" gali išlikti ir nesėkmės atveju - jeigu Madrido "Estudiantes" (Ispanija) Šveicarijoje pralaimės Lugano "Snakes" ekipai.

Užėmęs ketvirtąją poziciją, atkrintamosiose varžybose "Žalgiris" žaistų su B grupės nugalėtoju, 1998 m. FIBA Eurolygos čempionu Bolonijos "Kinder" (Italija). Kas bus pirmas A grupėje, paaiškės per lyderių "Peristeri" (Graikija) ir Bolonijos "Paf" dvikovą Bolonijoje. Abu pretendentai turi po 7 pergales.

Kad komandos negalėtų rinktis varžovų aštuntfinalyje, Eurolygos vadovai beveik visas rungtynes rengia vienodu metu. Šiandien 21 valandą 30 minučių Lietuvos laiku mačus pradės A ir B grupės dalyviai, rytoj tuo pačiu metu - C ir D (šių grupių komandos atkrintamosiose varžybose kovos tarpusavyje).

Vienintelė išimtis - nieko nebelemianti B grupės dvikova Rusijoje tarp su sezonu jau atsisveikinančiais Sankt Peterburgo "Lions" ir "Kinder" (18 valandą vietos laiku).

A.Brazys užsiminė, kad parankiausias varžovas aštuntfinalyje, ko gero, būtų į antrąją vietą B grupėje gana realiai pretenduojantis Atėnų AEK (Graikija). LKL vicečempionų treneris neblogai pažįsta AEK trenerio Dušano Ivkovičiaus braižą ir strategiją.