Jau aišku, kad dėl pajėgiausios Senojo žemyno ekipos vardo tuomet kovos du Anglijos klubai, mat kitame pusfinalyje trečiadienį susikaus Londono "Chelsea" ir "Liverpool".

Dvikovos Mančesteryje pradžioje iniciatyvą perėmė svečiai, kurių puolimui dirigavo jaunasis Lionelis Messi. Nors "Man Utd" turėjo verstis be traumą patyrusio neabejotinai pagrindinės sudėties gynėjo Nemanja Vidičiaus, didesnių "gaisrų" prie šeimininkų vartų nekilo.

Šeimininkus slegiantį spaudimą apmalšino ir beįsibegėjančius varžovus pristabdė veteranas P. Scholesas, 14-ą minutę išvedęs savo komandą į priekį. Gynėjas Gianluca Zambrotta suklydo ir išmušdamas kamuolį atidavė jį karjerą rinktinėje baigusiam anglui, kuris galingu smūgiu iš 25 metrų nepaliko nei menkiausios vilties vartininkui Victorui Valdesui.

Verta pažymėti, jog po rungtynių duodamas interviu vyriausiasis "Man Utd" treneris seras Alexas Fergusonas prižadėjo didvyriui vietą startinėje sudėtyje finalo mače.

Katalonai į tai atsakė ir toliau itin pastebimo L. Messi reidu ir bandymu, kurį atrėmė Edvinas van der Saras.

Tiesa, įsiveržę į priekį "raudonieji velniai" ėmė žaisti sėkmingiau ir galėjo dukart padvigubinti skirtumą, tačiau iš pradžių Ji-Sungas Parkas iš 15 metrų mušė greta vartų virpsto, o prieš pat pertrauką tikslumo smūgiuojant galva pritrūko ir jaunajam Nani.

Priešingoje aikštės pusėje pastebimesni buvo tik du Deco šūviai iš toli - iš pradžių portugalas mušė per aukštai, kiek vėliau - šalia vartų.

Antrajame kėlinyje "Barcelona", kaip ir visų rungtynių metu, toliau kur kas ilgiau kontroliavo kamuolį, bet to paversti progomis ar juo labiau įvarčiais katalonams nesisekė.

Priešingai - V. Valdesui vėl teko įsijungti į žaidimą ir atmušti nevisai vykusį Carloso Tevezo smūgį.

61-ąją minutę svečių gretose atakuojantį saugą Andresą Iniestą pakeitė buvęs Londono "Arsenal" atakų lyderis Thierry Henry, bet disciplinuota "Man Utd" gynyba ir toliau Franko Rijkaardo auklėtiniams buvo lyg mūrinė siena, kurios nei apeisi, nei nugriausi.

Per visą antrąją mačo dalį rimčiau Anglijos komandoms vartams sugebėjo pagrasinti tik tas pats T. Henry, bet smūgiuodamas galva šis pataikė tiesiai į vartininką.

"Barcelona" futbolininkai dėjo visas pastangas stengėsi, pasiaukojamai dirbo aikštėje, atliko kone dvigubai daugiau perdavimų nei varžovai, bet puolime nieko sukurti nesugebėjo - Rio Ferdinando ir Weso Browno surikiuota gynyba ramiai atsilaikė.

Paskutinį kartą finale "Man Utd" žaidė dar 1999 metais, kuomet po dramatiškos kovos 2:1 nugalėjo Miuncheno "Bayern".

"Man Utd" 1 - 0 "Barcelona" (pirmosios rungtynės 0-0, bendras rezultatas 1-0)

14' [1 - 0] Paul Scholes

"Man Utd": E.van der Sar; P.Evra (90' M.Silvestre), O.Hargreaves, R.Ferdinand, W.Brown; C.Ronaldo, J.S.Park, M.Carrick, Nani (77' R.Giggs), P.Scholes (77' D.Fletcher); C.Tevez

"Barcelona": V.Valdes; G.Milito, C.Puyol, E.Abidal, G.Zambrotta; Xavi, Y.Toure (88' E.Gudjohnsen), Deco; A.Iniesta (61' T.Henry), L.Messi; S.Eto'o (72' B.Krkic).

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją