Pirmadienio sesiją 32 metų anglas pradėjo po apylygės sekmadienio kovos pirmaudamas tik 9:7, tačiau puikiomis 71, 60, 100 ir, galiausiai, net 147 taškų serijomis jis vos per 44 minutes laimėjo 4 partijas ir iškovojo užtikrintą pergalę prieš Velso atstovą.

M. Williamsas po nesėkmės pirmą kartą per 12 metų iškrito iš geriausių pasaulio žaidėjų 16-uko.

Jo skriaudikas R. O'Sullivanas savo ruožtu tapo pirmuoju pasaulio angliškojo biliardo žaidėju, kuriam oficialiuose turnyruose 9 kartus pavyko surinkti maksimalų taškų skaičių. 8 kartus tai yra padaręs škotas Stephenas Hendry.

Šį sezoną Ronnie jau trissyk surinko 147 taškus, o iš viso per angliškojo biliardo istoriją žaidėjams tai yra pavykę atlikti 62 kartus.

R. O'Sullivanui priklauso ir kitas rekordas - jis vienintelis yra triskart surinkęs maksimalią partiją pasaulio čempionatuose (1997, 2003 ir 2008 m.).

Kitame etape brito varžovu bus talentingas 21 metų Kinijos žaidėjas Liangas Wenbo, pirmadienį po atkaklios kovos 13:12 palaužęs 38-erių Šiaurės Airijos atstovą Joe Swailą.

Kinas pirmavo prieš varžovą 12-8, tačiau šis atsitiesė ir išlygino rezultatą. Vis dėlto lemiamoje partijoje, likus vien spalvotiems kamuoliams, L. Wenbo pasinaudojo J. Swailo klaida ir išplėšė pergalę.

Pakeliui į pagrindinio turnyro ketvirtfinalį L. Wenbo teko įveikti 4 varžovus kvalifikacinėse varžybose, vėliau pajėgųjį Keną Doherty, o dabar - ir dukart pasaulio čempionato pusfinalininką J. Swailą.

Kituose aštuntfinaliuose Stephenas Maguire'as užtikrintai 13:7 nugalėjo Neilą Robertsoną, o Joe Perry po permainingos kovos 13:9 įveikė Stuartą Binghamą. Abu nugalėtojai susitiks ketvirtfinalyje.

Šios poros nugalėtojas pusfinalyje kovos su Alisterio Carterio ir Peterio Ebdono mačo laimėtoju, o R. O'Sullivano ir L. Wenbo dvikovos nugalėtojo pusfinalyje lauks Ryanas Day arba Stephenas Hendry.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją