Suomis avariją patyrė 22-ame lenktynių rate, išlėkęs iš trasos posūkyje. Teigiama, kad lenktynininko bolidas į padangų sieną trenkėsi apie 220 km/val. greičiu, o sportininkas, avarijos metu trumpam praradęs sąmonę, 100 milisekundžių buvo veikiamas 26 G jėgos.

Pirminiais duomenimis, avariją sukėlė lūžęs priekinis kairysis ratlankis. Gedimas įvyko H. Kovalainenui sukant į posūkį. Skilus ratlankiui, staiga nusimovė padanga, ir bolidas nekontroliuojamas beveik tiesiai nulėkė į padangų sieną. Smūgio būta tokio stipraus, jog beveik du trečdaliai automobilio palindo po apsauginiu aptvaru.

„Jo tyrimai – visiškai geri. Jis nepatyrė jokių fizinių sužalojimų, jokių smegenų traumų, jis - visiškai sveikas“, - taip H. Kovalaineno būklę sekmadienio vakarą įvertino R. Dennisas.

„Jis šiek tiek sutrenktas. Tačiau tai tik dėl smūgio, nėra jokių sužeidimų, nubrozdinimų ar kraujavimo. Taigi, dėl kitų lenktynių esame nusiteikę gana optimistiškai“, - teigė „McLaren“ vadovas.

„Nesu gydytojas, todėl turiu pasitikrinti prieš kalbėdamas. Kalbėjausi su ligoninėje dirbančiu gydytoju ir jis mums leido šiuo metu nusiteikti optimistiškai, nes nėra jokių sužeidimų, nubrozdinimų ar kraujavimo“, - pakartojo specialistas.

Praėjusiais metais Kanados GP lenktynėse didelę avariją patyręs „BMW Sauber“ pilotas Robertas Kubica po to praleido vienerias varžybas, nors incidento metu ir nebuvo stipriai sužeistas. Tiesa, lenką tuomet avarijos metu veikė net 75 G jėga.

Daugiau informacijos ieškokite .">