Iš džinsinio audinio gali būti siuvamos ne tik kelnės, bet ir sijonai, suknutės, kombinezonai, švarkeliai, galvos apdangalai, maudymosi kostiumėliai. Medžiaga - tvirta ir lengvai prižiūrima, o fantazijai vietos daug.

Šį sezoną madingiausia džinsų spalva - klasikinė tamsiai mėlyna, tokia pati, kaip tik jiems atsiradus, taip pat visi tamsinti variantai. Jaunimui siūlomi ryškiaspalviai džinsai - geltoni, oranžiniai, raudoni, žali, elektrinės spalvos - juos labiausiai išpopuliarino parduotuvių tinklas "Topshop" ir manekenė Kate Moss. Visiškai nemadingi - balti džinsai. Prieš kurį laiką buvo madinga džinsą derinti su kitais audiniais, tačiau šiemet jis - tik grynas.

Džinsinės kelnės - vis dar siauros, vadinamieji skinai, ir šiek tiek platesnės, tačiau ne per daug - hipiškų į apačią platėjančių kelnių ir reiveriškų "lenarų" laikai senų seniausiai baigėsi. Liemuo akivaizdžiai kyla į viršų - tokia detalė atėjo iš prieškario laikų moteriškų uniformų. Iš to paties laikotarpio - ir gilios kišenės šonuose. Kai kurie dizaineriai dar pateikia modelių pažemintu liemenių, tačiau tokių - vis mažiau. Detalių nedaug.

Italų mados kūrėjai, kaip žinoma, negali apsieiti be siuvinėtų gėlių ir blizgučių, bet, pavyzdžiui, anglai apsiriboja nežymiais draskymo pėdsakais, kurie gaunami braukant medžiagą aštriu daiktu, arba išteplioja dažais, kurie atrodo tarsi būtų atsiradę dažant tvorą, o ne specialiai išpaišyti. Ilgis - šiek tiek trumpesni, kad čiurnos kauliukas būtų atidengtas (dėl to šaltesnį sezoną būtinai reikia gražių kojinių, geriausia - lininių arba aukso ar sidabro spalvos).

Sijonai ir suknutės - aptempti, išryškinantys figūrą, taip pat pakelti - vadinamasis vapsvos liemuo dabar itin madingas. Priekis gali būti susagstomas sagutėmis - toks modelis taip pat atėjęs iš dešimtojo ir dvidešimtojo praėjusio amžiaus dešimtmečių. Galima variacija - pūsti vaikiško tipo sijonai. Ilgis - nuo visiškai trumpučio mini iki siekiančio kelius, tačiau jokiu būdu ne žemiau jų - maksi stilius niekada nebuvo laikomas moterišku, ypač šiais laikais. Vienintelis atleidžiamas variantas - stipriai aptempiantis klubus, o žemiau išplatėjantis ilgas sijonas.

Švarkelių, striukyčių, džinsinių paltukų mada remiasi klasika ir rytietiškais motyvais. Galima sugalvoti visko, tačiau išlieka pagrindinis reikalavimas, kad tokie drabužiai būtų patogūs. Todėl juose gausu kišenių (bent jau vidinių), užsegimų, toks drabužis dažnai turi gobtuvą, yra juosiamas diržu.