Taip tvirtina Markas Hameris su kolegomis iš Londono universiteto koledžo. Mokslininkai norėjo išsiaiškinti, kokią naudą teikia įvairi fizinė veikla. Jie analizavo duomenis iš klausimynų, kuriuos užpildė beveik 20 tūkst. Škotijos gyventojų.

Klausimynai priklausė Škotijos sveikatos apklausai, kuri vykdoma kartą per keletą metų.

Apie 3200 atsakiusiųjų nurodė, kad juos kankina nerimas arba depresija, bet tie, kurie reguliariai valydavo ar siurbdavo dulkes, arba į ranką imdavo teniso raketę, buvo mažiausiai linkę į depresiją, praneša mokslininkai.

Vienas 20 minučių trunkantis apsikuopimas namie ar pasivaikščiojimas lauke sumažina depresijos riziką iki 20 procentų. Sporto užsiėmimas buvo dar efektyvesnis – depresijos riziką jis mažino trečdaliu ar netgi daugiau. O jei nepavyksta apsitvarkyti kambarių ar sportuoti, pasak mokslininko, reikėtų užsiimti apskritai bet kokia fizine veikla.

„Kažkas – net jei tai tetrunka 20 minučių per savaitę – yra geriau nei nieko“, - sakė M. Hameris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją