Dortmundo „Borussia“ 1 – 2 Miuncheno „Bayern“
(po pratęsimo)

11‘ [0 – 1] Luca Toni

90‘+1 [1 – 1] Mladen Petric

103‘ [1 – 2] Luca Toni

109‘ Jakub Blaszczykowski („Borussia“) pašalintas iš aikštės

Sausakimšame stadione pirmosios penkios minutės prabėgo be jokių pavojingų momentų. „Borussia“ vartų sargo budrumą patikrino gynėjas Phillipas Lahmas, tačiau smūgis buvo jau itin paprastas. Vis tik 11-ąją minutę favoritais laikomas „Bayern“ išsiveržė į priekį.

Marcas van Bommelis atidavė kamuolį į kairę Franckui Ribery, šis aplenkė Antonio Rukavina, skersavo į baudos aikštelę, kur puikiai poziciją užsiėmusiam Italijos rinktinės puolėjui Luca Toni beliko tik kyštelto koją.

24-ąją minutę po kampinio Bavarijos komandos puolėjas Miroslavas Klose galva smūgiavo pro šalį. Tuo tarpu po penkių minučių kitoje aikštės pusėje Oliverio Kahno ginamiems vartams pagrasino saugas Florianas Kringe, bet patyręs vokietis buvo savo vietoje.

41-ąją minutę po P.Lahmo klaidos lenkas Jakubas Blaščykovskis atliko trumpą perdavimą, bet F,Kringe smūgiavo netiksliai. Netrukus rezultatas galėjo tapti lygus, kai į baudos aikštelę įsiveržęs Mladenas Petričius atidavė kamuolį brazilui Tingai, bet jo smūgį iš vos kelių metrų spėjo blokuoti Lucio.

Po pertraukos futbolas ir toliau buvo atviras. 51-ąją minutę po F.Ribery atlikto kampinio M.Klose galva mušė greta vartų, o po kelių minučių po lygiai tokios pat situacijos aukštaūgis puolėjas šį karta smūgiu galva kliudė virpstą.

65-ąją minutę darbo turėjo imtis „Bayern“ vartų sargas O.Kahnas. Dede iš kairės skersavo kamuolį ir F.Kringe nestabdydamas stipriai smūgiavo į vartus, ir 38-erių metų veteranas patikimai sugavo kamuolį į savo rankas.

Už kelių akimirkų laimę iš tolėliau pabandė Miuncheno saugas Bastianas Schweinsteigeris, tačiau kamuolys „prašvilpė“ labai greta virpsto. 77-ąją minutę „Bayern“ galėjo įtvirtinti pranašumą, tačiau nuostabiai vartus gynė Marcas Ziegleris, pirma atrėmęs F.Ribery, o netrukus ir L.Toni smūgį.

Rodėsi, kad „Bayern“ nebepaleis pergalės iš rankų, tačiau per teisėjo pridėtinį laiką Thomo Dollo auklėtiniai parodė charakterį ir atstatė „status quo“. Alexanderas Frei`us pakėlė kampinį, kapitonas Christianas Wornsas numetė kamuolį galva kroatui M.Petričiui, kuris vėlgi galva šiaip ne taip pasiuntė kamuolį į tinklą: 1-1.

Pirmojo pratęsimo kėlinio metu pirmieji galėjo savo progą išnaudoti „Borussia“ klubas, kai F.Kringe pasistabdęs kamuolį krūtine smūgiavo į tolimąjį vartų kampą pažeme, bet O.Kahnas pademonstravo puikią reakciją ir neutralizavo pavojų.

Vis tik Ottmaro Hitzfeldo vedami „Bayern“ futbolininkai 103-iąją minutę pralaužė ledus. Lukasas Podolskis atliko perdavimą ir italas L.Toni nesitikint M.Ziegleriui efektingai smūgiavo kulnu ir persvėrė rezultatą. Antrame kėlinyje „Bayer“ turėjo progą galutinai sudėti visus taškus ant „i“, kai vos būdamas už kelių metrų į vartus mušė L.Podolskis, tačiau „Borussia“ vartininkas spėjo sureaguoti į jo ataką.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją