Nepaisant jau 6-ą minutę Rubenui de la Redai parodytos raudonos kortelės, ispanai pirmavo nuo 44-osios minutės, kai įvartį pelnė Cosminas Contra. Tačiau prieš pat finalinį teisėjo švilpuką pusiausvyrą atstatė ir papildomą laiką išplėšė prancūzas Franckas Ribery, nes pirmasis mačas Miunchene taip pat baigėsi 1:1.

Pratęsimą šeimininkai pradėjo įspūdingai ir jau netrukus pirmavo dviejų įvarčių persvara, tačiau ir to pergalei nepakako - Luca Toni pasinaudojo dviem varžovų vartininko klaidomis per 5 minutes ir dar kartą dramatiškai išlygino santykį, o tai reiškė "Bayern" triumfą dėl išvykoje daugiau pelnytų įvarčių.

Kovą dėl antrojo pagal prestižą Europos klubinio futbolo trofėjaus tęs Sankt Peterburgo "Zenit" (Rusija) klubas, 0:1 namie pralaimėjęs Leverkuzeno "Bayer" (Vokietija), tačiau patekęs į kitą etapą, mat pirmoje dvikovoje šventė pergalę kur kas įtikinamesniu rezultatu 4:1.

Vokiečių viltys pakovoti dėl kelialapio tolyn atgimė sužaidus kiek daugiau nei trečdalį rungtynių, kai galva įvartį pelnė rusas Dmitrijus Bulykinas. Vis dėlto antrajame kėlinyje "Zenit" turėjo iniciatyvą, kontroliavo padėtį ir galėjo išlyginti skirtumą, bet Anatolijui Tymosčiukui nepavyko įmušti 11 metrų baudinio.

Nepaisant to, šis pralaimėjimas nuotaikos Sankt Peterburge nesugadino - komanda pakankamai nesunkiai prasimušė į pusfinalį, kuriame žais su "Bayern".

Pusfinalyje grumsis ir vienintelė Italijos atstovė "Fiorentina", išvykoje 2:0 nugalėjusi Eindhoveno PSV. Florencijos komandai pergalė atnešė du puikūs rumuno Adriano Mutu smūgiai abejuose kėliniuose.

Sėkme džiaugėsi ir Glazgo "Rangers" (Škotaija) klubas, po nulinių lygiųjų Škotijoje išvykoje taip pat 2:0 įveikęs Lisabonos "Sporting" (Portugalija).

Rezultatai: (žvaigždute pažymėta komanda pateko į pusfinalį)

Sankt Peterburgo "Zenit"* 0 - 1 Leverkuzeno "Bayer" (pirmosios rungtynės 4-1, bendras rezultatas 4-2)

18' [0 - 1] Dmitrij Bulykin

85' Anatolij Tymosčiuk ("Zenit") nerealizavo 11 metrų baudinio

Eindhoveno PSV 0 - 2 "Fiorentina"* (pirmosios rungtynės 1-1, bendras rezultatas 1-3)

38' [0 - 1] Adrian Mutu

53' [0 - 2] Adrian Mutu

80' Timmy Simons (PSV) nerealizavo 11 metrų baudinio

Lisabonos "Sporting" 0 - 2 Glazgo "Rangers"* (pirmosios rungtynės 0-0, bendras rezultatas 0-2)

60' [0 - 1] Jean-Claude Darcheville

90' [0 - 2] Steven Whittaker

"Getafe" 3 - 3 Miuncheno "Bayern"* (pirmosios rungtynės 1-1, bendras rezultatas 4-4)

44' [1 - 0] Cosmin Contra

89' [1 - 1] Franck Ribery

91' [2 - 1] Francisco Javier Casquero

93' [3 - 1] Braulio

115' [3 - 2] Luca Toni

120' [3 - 3] Luca Toni

6' Ruben De la Red ("Getafe") pašalintas iš aikštės

Pusfinalio poros:

"Bayern" - "Zenit"

"Fiorentina" - "Rangers".

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją