„Patebima nauja tendencija, ypač tarp moterų,“ - teigia mokslininkė Genevieve Heard iš universiteto Gyventojų ir miesto tyrimų centro.

„Ilgą laiką buvo manoma, kad labiau išsilavinusios moterys yra mažiau tradiciškos ir labiau finansiškai nepriklausomos, todėl jos turi mažesnį poreikį ar norą ištekėti. Ir iš tiesų, šią nuostatą ilgą laiką patvirtindavo statistika, – G. Heard sakė Australijos transliuotojų korporacijai. - Tačiau dabar, pagal 2006 m. duomenis, mes pastebime pasikeitusią situaciją: moterys, turinčios aukštesnį išsilavinimą, ypač baigusios universitetus, dažniau būna ištekėjusios nei mažiau išsilavinusios.“

Tyrimas nustatė, kad nors bendras santuokų skaičius mažėja, moterims virš 30 m., turinčioms vidurinį išsilavinimą, šis skaičius sparčiai mažėjo.

1996 m. surašymo duomenimis, 64 proc. moterų tarp 30 ir 34 metų, turinčių ne žemesnį nei bakalauro laipsnis, buvo ištekėjusios. Tarp tokio išsilavinimo neturinčių moterų, ištekėjusių buvo 65 proc.

Tačiau per dešimtmetį daug kas pasikeitė: 61 proc.30-34 m. moterų su aukštuoju išsilavinimu buvo ištekėjusios, tuo tarpu tarp tik vidurinį išsilavinimą turinčių moterų, ištekėjusių buvo 53 proc.

Savo pranešime G. Heard teigia, kad būtų pernelyg naivu tvirtinti, jog vienintelė mažėjančio santuokų skaičiaus priežastis yra ta, kad daugelis porų gyvena nesusituokę.

„Vis daugiau ištekėjusių australių yra tarp turinčių aukštesnį uždarbio potencialą,“ – rašo G. Heard.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją