„Tai gerai pažįstamas modelis. Santuokoje vis dar egzistuoja akivaizdus darbo pasiskirstymas – vyrai daugiau dirba lauko darbus, tuo tarpu moterys daugiau pluša namuose,“ – teigia Frankas Staffordas iš universiteto Socialinių tyrimų instituto, vadovavęs šiam tyrimui.

„Situacija tampa dar blogesnė, jei moteris turi vaikų,“- pridūrė jis savo pareiškime.

F. Staffordo atradimai remiasi 2005 m. pajamų dinamikos tyrimo, kurį ISR vykdė nuo 1968 m., duomenimis.

Mokslininkai ištyrė žmonių dienoraščius, kad įvertintų, kaip jie leidžia savo laiką, taip pat apklausė vyrus ir moteris apie tai, kiek laiko jie praleidžia gamindami valgį, valydami ir darydami kitus darbus namuose ir aplink namus.

Buvo nustatyta, kad jaunos netekėjusios moterys mažiausiai dirba namuose, maždaug 12 val. per savaitę.

Ištekėjusios 60-70 m. moterys dirba namuose dvigubai tiek. Tuo tarpu moterys, turinčios daugiau nei tris vaikus, per savaitę praleidžia 28 val. virdamos, valydamos ir plaudamos.

Tačiau rezultatai nėra tokie blogi, kokie buvo anksčiau. 1976 m. moterys namų ruošos darbams vidutiniškai per savaitę skirdavo 26 val., o vyrai – tik 6.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją