Londone gimęs turkų ekipos krašto puolėjas Kazim Kazimas, tėvynėje vadinamas Colinu Kazimu-Richardsu ir prieš savaitę išlyginęs skirtumą pirmame mače, tikisi ant Londono „Stamford Bridge“ stadiono vejos pasirodyti starto sudėtyje.

C. Kazimas-Richardsas sakėsi įvykdysiąs visas jam Stambulo klubo trenerio iš Brazilijos Zico skirtas užduotis. „Kalbama ne apie mane, o apie mūsų komandos siekį patekti į turnyro finalą“, - save drąsino futbolininkas.

Daugelis specialistų teigiamai įvertino Zico indėlį į „Fenerbahce“ pergalę pirmame ketvirtfinalio susitikime, nors „Chelsea“ ir buvo laikomi šios poros favoritais iš karto po burtų traukimo. Gal tai Anglijos komandai ir padarė savotišką „meškos paslaugą“.

„Prieš dvikovą Londone mes turime nežymią persvarą, bet žaisti su „Chelsea“ jų namų – „Stamford Bridge“ arenoje - labai sunki užduotis", - pastebėjo turkų klubo treneris Zico.

„Fenerbahce“ Turkijos čempionato pastarajame ture rezultatu 2:1 nugalėjo „Kayserispor“ ekipą, o pergalingą įvartį Semihas Senturkas įmušė per teisėjo pridėtą laiką. Turkijos lygos lyderiai „Fenerbahce“, kaip ir prieš savaitę Čempionų lygos dvikovoje su „Chelsea“, po pirmo kėlinio buvo atilikę nuo varžovų 0:1, bet rado savyje jėgų atsitiesti.

Zico teigia, kad jo komandos žaidėjų kovingumas ir bus ta lemiama varomoji „Fenerbahce“ klubo jėga ir stiprybė antradienio vakarą „Stamford Bridge" stadione. „Kai pasižiūri į „Chelsea“ klubo žaidėjų pavardes ir jų atlyginimų lapą, suvoki su kokio meistriškumo klubu mums tenka grumtis, - pastebėjo Zico. - Bet mūsų dvasia stipresnė, todėl mes ir nebijome nė vieno Europos žvaigždžių klubo“.

Tiesa, „Chelsea“ vienintelį kartą Europos taurių turnyruose pralaimėjo savo „Stamford Bridge“ šventovėje tik 2006 m., kai nusileido „FC Barcelona“ klubui.

Dar daugiau pasitikėjimo savimi Londono klubo futbolininkams turėtų suteikti praėjusį savaitgalį (04.04) Anglijos „Premier“ lygos čempionate rezultatu 2:0 iškovota pergalė prieš „Manchester City“ komandą. „Mėlynieji“ dabar turnyro lentelėje sumažino atsilikimą nuo lyderių „Manchester United“ iki trijų taškų.

„Chelsea“ puolėjas Salomonas Kalou įsitikinęs, kad šeštadienio pergalė suteiks didžiulį pasitikėjimą savimi antradienio mūšyje su „Fenerbahce“.

Jam prieštarauja buvęs „Chelsea, o dabartinis „Fenerbahce“ puolėjas serbas Mateja Kežmanas, kuris teigia, kad „Chelsea“ žaidimo lygis smarkiai smuko nuo tada, kai portugalų trenerį Jose Mourinho rugsėjį pakeitė žydas Avramas Grantas.

„Nustojo veikti portugalo sustyguota „Chelsea“ mašina, jie per dažnai klysta ir nebeturi ankstesnio kovingumo“, - varžovų trūkumus vardina M. Kežmanas.

A. Granto sprendimas pakeisti Franką Lampardą 76-ąją pirmųjų rungtynių minutę ir žaidėjo reakcija į tai rodo, kad Londono klubo mikroklimatas nėra idealus.

Anglų bulvarinė žiniasklaida skelbia, kad Zico, kuris tris kartus atstovavo Brazilijos rinktinei pasaulio čempionatuose, labiau išmano futbolą, negu 52 metų amžiaus treneris iš Izraelio A. Grantas. Ypač žurnalistus papiktino jo žodžiai po pralaimėjimo Stambule: „Aš net nežinau, ką jums pasakyti“.

Tačiau Londono klubo saugas iš Vokietijos Michaelis Ballackas prisipažino, kad Turkijoje jie kiek neįvertino varžovų: „Tai buvo mūsų klaida ir antrą kartą mes jos nepakartosime“. Puolėjas Didier Drogba taip pat neabejoja, kad „Chelsea“ galimybės nugalėti varžovus atsakomosiose rungtynėse – didesnės.

Lyg „Chelsea“ dar būtų maža bėdų, antradienio rytą paaiškėjo, kad klubo vartininkas Petras Čechas išvakarėse vykusioje treniruotėje susižeidė veidą ir dėl šios traumos čekui veikiausiai sezonas jau baigtas.

Nors vartininkas iš Čekijos praleido 9 pastarąsias „Chelsea“ rungtynes dėl kulkšnies skausmų, jis turėjo žaisti atsakomąjame Čempionų lygos turnyro mače.

Pranešama, kad treniruotės metu P. Čechas netyčia susidūrė su komandos draugu Taliu Ben Haimu prasiskėlė lūpą ir smakrą, o žaizdoms susiūti prireikė net 50 siūlių. Treneris A. Grantas atkakliai neigia, kad 25 metų vartų sargui šis sezonas jau baigėsi.

P. Čechui traumos ne naujiena. Jis nešioja apsaugos šalmą nuo tada, kai 2006 metų spalį patyrė sunkų galvos sužeidimą, susidūręs su „Reading“ klubo žaidėju Stephenu Huntu. 2007/08 metų sezone P. Čechas patiria jau trečią traumą.

„Jis puikiai atrodė per treniruotę, - auklėtinį gyrė A. Grantas. – Manau, kad P. Čechas negalės rungtyniauti apie dvi savaites“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją