Dvidešimt metų NCAA čempionų titulo bandę iškovoti Kanzaso universiteto krepšininkai penkias papildomo laiko minutes sužaidė tarsi ant sparnų ir laimėjo taip trokštamą trofėjų.

Iki antrojo kėlinio pabaigos likus žaisti 2,1 sekundės Kanzaso universiteto gynėjas Mario Chalmersas pataikė iš toli ir išplėšė savo komandai pratęsimą. „Jaučiau, kad kamuolys įkris į krepšį. Metimas buvo geras“, – antrojo kėlinio pabaigą prisiminė gynėjas.

Pratęsimo metu Kanzaso ekipa iniciatyvos iš rankų nepaleido ir iškovojo pergalę viename gražiausių NCAA finalų per visą lygos istoriją. „Perdavėme kamuolį mūsų jauniausiam žaidėjui ir jis savo šansą išnaudojo“, – po mačo, tritaškio išplėšusio pratęsimą, negalėjo pamiršti Kanzaso universiteto strategas Billas Selfas.

Iki antrojo kėlinio pabaigos likus žaisti 2 minutes ir 12 sekundžių Kanzaso aukštoji mokykla dar turėjo 9 taškų deficitą ir atrodė, kad geidžiamu trofėju džiaugsis Memfio krepšininkai.

Vis dėlto koją jiems pakišo netaiklūs baudų metimai. Keturias iš eilės baudas prametę Memfio universiteto krepšininkai suteikė varžovams progą spurtuoti, kuria jie mielai pasinaudojo.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Darrellas Arthuras, pelnęs 20 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių. M. Chalmersas pridėjo 18 taškų, Brandonas Rushas įmetė 12, Sherrono Collinso sąskaitoje – 11 taškų ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

Pralaimėjusiems 22 taškus pelnė Chrisas Douglas-Robertsas. Derrickas Rose'as pridėjo 18 taškų, 8 rezultatyvius perdavimus ir 6 atkovotus kamuolius.

Kanzaso ekipa iškovojo pirmąjį NCAA čempionų titulą nuo 1988-ųjų, kai vedama Danny Manningo nugalėjo Oklahomos universiteto komandą.