Šeimininkai buvo priekyje tik pirmąją mačo minutę, kai jiems pirmuosius keturis taškus pelnė Freemanas Tayloras. Kauniečiams išsiveržti padėjo Donatas Motiejūnas ir Šarūnas Vasiliauskas, atitinkamai įmetę 8 ir 5 taškus, o po pastarojo žaidėjo tritaškio „Žalgiris-A. Sabonio mokykla“ pirmavo 15:11.

Likusią pirmojo kėlinio, kuris baigėsi rezultatu 19:17 svečių naudai, dalį komandas skyrė 2-4 taškai. Palangiškių gretose išsiskyrė F. Tayloras ir Evaldas Jocys, per 10 minučių surinkę 17 iš 19 savo komandos taškų.

Antrąjį kėlinį pradėjo taiklus Vytenio Lipkevičiaus tritaškis (22:17). 14-ąją minutę stipriai nugarą susitrenkė ir aikštę paliko Donatas Motiejūnas, bet komandos draugo netektį 5 taškais iš eilės kompensavo Adas Juškevičius, suteikęs Kauno komandai 7 taškų pranašumą – 31:24. „Naglio - Adakrio“ krepšininkai netrukus prisivijo žalgiriečius, tačiau kelis kartus tepriartėjo iki 2-3 taškų skirtumo.

Žygimantas Janavičius, artėjant rungtynių viduriui, pataikė iš toli, o komandos ilsėtis išėjo kauniečiams pirmaujant 42:39.

Iškart po didžiosios pertraukos abi komandos suaktyvino gynybą ir neleido viena kitai lengvai rinkti taškų. Siimas-Sanderis Vene tritaškiu vėl padidino persvarą iki 7 taškų (46:39), bet ginantis buvo nubaustas nesportine pražanga, kurią pataikydamas vieną baudą ir tritaškį išnaudojo F. Tayloras.

Amerikietis palangiškius nudžiugino ir dėjimu į krepšį, bet į aikštę grįžusio D. Motiejūno atsakymas buvo dar įspūdingesnis – įdėta kamuolį pagavus ore (56:48). Kėlinį šeimininkai baigė trimis tolimais metimais: dusyk pataikė Saulius Štombergas, kartą – F. Tayloras, tačiau Vaido Čepukaičio taiklios baudos leido žalgiriečiams pirmauti 61:57.

Ketvirtojo kėlinio pirmoje pusėje komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, bet „Žalgirio-A. Sabonio mokyklos“ antpuoliai vis baigdavosi 3 taškais. S-S. Vene dukart pataikė iš toli, o Ž. Janavičius ir D. Motiejūnas pelnė po dvitaškį su bauda (75:65).

Likus žaisti 5 minutes, Donatas įmetė dar du taškus bei išprovokavo penktąją palangiškių lyderio F. Tayloro pražangą. Per paskutines 3 su puse minutės žalgiriečiai taškus pelnė tik nuo baudų metimo linijos, bet ir to užteko pergalei iškovoti, nes „Naglio-Adakrio“ komanda nesugebėjo įveikti kauniečių gynybos.

„Žalgiris-Sabonio mokykla“: Donatas Motiejūnas 18 taškų, Žygimantas Janavičius 16 (4 per. kam.), Adas Juškevičius 11, Siimas-Sanderis Vene 10, Vaidas Čepukaitis (6 atk. kam.) ir Vytenis Lipkevičius po 9.

„Naglis - Adakris“: Freemanas Tayloras 24 (6 atk. kam.), Evaldas Jocys 23 (6 atk. kam., 8 kld.), Saulius Štombergas 16 (3/5 trit., 4 per. kam.).

Beje, rungtynes stebėti ir jaunuosius žalgiriečius palaikyti laiko atrado ir Palangoje stovyklaujantys „Žalgirio“ pagrindinės komandos treneriai bei žaidėjai.

Penktosios NKL finalo serijos rungtynės balandžio 10 d., ketvirtadienį, 18.00 val. bus žaidžiamos Kaune, „Žalgirio“ treniruočių centre, Naglio g. 4a.