Donatella gimė Kalabrijoje, paprastos siuvėjos šeimoje, 1956-aisiais, praėjus dešimčiai metų po to, kai pasaulį išvydo būsimasis genijus jos brolis Giannis.

Baigusi universitetą Donatella persikėlė į Milaną pas brolį, jau spėjusį įkurti nuosavus mados namus, ir pradėjo eiti reklamos direktorės pareigas. Vyriausiasis jų brolis Santas ėmėsi šeimos verslo finansų. Greitu laiku į Donatellos pareigas jau įėjo nebe vien rūpinimasis reklama bei ryšiais – ji pradėjo vadovauti naujajai jaunimo linijai „Versus“.

Tragiškai žuvus broliui, kai jis buvo užmuštas ant savo vilos slenksčio 1997 metų liepos 15 dieną, jo mados namai atsidūrė ant pražūties ribos. Imperija laikėsi tik G. Versace talento remiama, ir išsigelbėjimo nebuvo. Tada energingoji Donatella viską perėmė į savo rankas.

Praėjus trims mėnesiams po brolio žūties pasirodė jos kolekcijos, tačiau kritikai ir publika visa tai sutiko daugiau nei šaltai. Negana to, spaudoje imta skelbti visokiausius gandus – kalbėta, kad prie žmogžudystės prisidėjo Donatela su Santu, nes abu seniai norėjo patys valdyti kompaniją, kad nagus prikišo mafija, plovusi pinigus prabangiose „Versace“ parduotuvėse, tačiau jokių patvirtinimų negauta.

Žinoma tik, kad Donatella išleido nemažai pinigų norėdama išbraukti didžiąją dalį informacijos apie velionio brolio gyvenimą iš tyrimo protokolų ir neleisti, kad būtų išleista Franko Montės knyga, galėjusi mesti šešėlį visai Versace giminei.

Donatella pasirodė esant tikra italė – stipri ir ryžtinga. Jos žodžiai: „Aš ne mano brolis ir negalėsiu jo pakeisti“ prisimenami iki šiol. Ji neėmė fotografiškai kopijuoti Giannio stiliaus – tai ir nebuvo įmanoma. Padarė kitaip: atrado naują vietą ir sugebėjo viską pateikti teisingai. Likusi Giannio sukurto stiliaus rėmuose Donatella padarė Versacės modelius moteriškesnius ir ne taip seksualiai agresyvius. Tačiau erotika ir prabanga liko nepakeičiami stiliaus komponentai.

Ji niekada nepamiršta esanti rinkodaros radinių meistrė, tad jos talentas atsiskleisdavo kaip reta vykusiai parinkta reklama. Per trumpą laiką Donatella atkūrė klibėti pradėjusią „Versace“ mados namų padėtį mados pasaulyje ir pelnė kolegų dizainerių bei verslininkų pagarbą.

Tiksliai sekdama velionio brolio sukurtomis tradicijomis ji daug tikėjosi iš įžymybių, be kurių neapsieidavo nė vienas madų šou. Eltonas Johnas, Liza Harli, Caterina Zeta-Jones ir Kate Moss – nuolatiniai tų šou žiūrovai.

Stebuklas įvyko, imperija nesubyrėjo. Tačiau pati Donatella turi problemų. Ji seniai ištekėjusi, augina dukrą, ši turi savų bėdų… Donatellai teko kovoti su priklausomybe nuo kokaino. Padėjo E. Johnas – jėga nutempė į žinomą narkomanų kliniką Arizonoje. Dabar, kiek girdėti, ji pasitaisiusi. Tačiau pažvelkite jai į akis. Ar gali būti, kad tai tik įvaizdis?