Ant stalo – ir gėlių žiedai, ir jų svogūnėliai

Populiariausios Velykų stalo gėlės šiemet – svogūninės. „Šiais metais pavasario švenčių metu itin populiarūs bus narcizai, tulpės, krokai ir hiacintai. Šios gėlės – atbundančios gamtos karalienės, - sako UAB „Žiežmarių gėlės“ floristė Viktorija Guliakova. – Jų ryškios spalvos ne tik įkvėps gyvybės velykiniam stalui, bet puikiai tiks namams visą pavasarį“.

Floristės teigimu, stebintys gėlių madas šiemet renkasi ryškius žiedus – geltonus, mėlynus, rožinius, taip pat ir baltus.

Ne išimtis – ir Velykų stalas. „Prie margučių subtiliai įkomponuoti trapūs žiedeliai atrodo tikrai originaliai“, - aiškina V.Guliakova. Ji pataria nebijoti eksperimentuoti.

„Gėles išraukite su svogūnėliais, kruopščiai nuplaukite, apkarpykite šaknis ir drąsiai komponuokite su skintais žiedais. Ypač gražiai atrodys skintos tulpės ir narcizai, - dėsto floristė. - Tokioms puokštėms geriausiai tiks stikliniai indai ir vazos“.

Būtent šie deriniai – patys populiariausi visoje Vakarų Europoje. „Tai – karščiausios mados naujienos žiedų pasaulyje“, - įsitikinusi V.Guliakova.

Tie, kam patinka natūralumas, velykinį sezoną turėtų rinktis bambuką, spalvintus pluoštus, kriaukles, išsprogusias vaismedžių šakeles.

„Velykų stalo puokštėms reikia pasitelkti fantaziją – ypač madingi ryškiaspalvių žiedų vazonėliai bambukuose ar pintinėlėse“, - pasakoja V.Guliakova.

Dar vienas velykinių ir pavasarinių puokščių akcentas – sprogstančios šakelės. Juk tik šiuo metų laiku galima džiaugtis subtiliais pumpurais. Pasak floristės, itin subtiliai ir žaviai atrodo vyšnių ir migdolų besiskleidžiantys pumpurai. „Jų žiedeliai ne tik suteikia kompozicijai originalumo, bet ir skleidžia švelnų aromatą. Norintys ryškesnių akcentų, turėtų rinktis forzitijas“, - aiškina floristė.

Velykinės kompozicijos – ir terasose

„Nors už lango saulutė dar nekepina, vis daugiau žmonių gėlių vazonais ar net skintais žiedais puošia balkonus ir terasas. Tikiuosi, kad šios gražios tendencijos ateityje tik stiprės“, - pasakoja V.Guliakova.

Floristė aiškina, kad ir laukui skirtoms kompozicijoms galioja tos pačios taisyklės – ryškus, bet trapūs svogūninių gėlių žiedai, natūralūs pluoštai ir papuošimai.

„Kaip ir kambariuose, taip ir balkonuose ar terasose nereikia bijoti eksperimentuoti. Čia vėlgi, galima sukurti išskirtines kompozicijas derinant įvairius skintus žiedus ir sutvarkytas svogūnines gėles. Svarbiausia – įsileisti spalvas. Juk pavasaris – jau čia“, - šypsosi floristė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją