Lapkričio 25 - gruodžio 6 dienomis taip pat vyks ir "Baltojo kaspino" akcija. Jos metu vyrai ir jaunuoliai kviečiami segėti akcijos simbolį - baltą kaspiną - vieną ar dvi savaites nuo lapkričio 25-osios, tarptautinės smurto prieš moteris panaikinimo dienos. Tomis dienomis vyrai aktyviai dalyvauja diskusijose, debatuose, viešose akcijose prieš smurtą prieš moteris, skaito paskaitas mokyklose bei savo darbovietėse.

Antradienį Vyrų krizių ir informacijos centro atstovai "Balto kaspino" simbolį įteiks Lietuvos Prezidentui Valdui Adamkui, Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui, Ministrui Pirmininkui Algirdui Brazauskui, Vilniaus merui Artūrui Zuokui bei grupei Vilniaus gyventojų.

Balto kaspino nešiojimas - tai asmeninis pareiškimas bei įsipareigojimas ne tik pačiam niekada nevartoti smurto prieš moteris, bet ir nesitaikstyti su smurtu prieš moteris, kovoti prieš bet kokį smurto atvejį.

Kampanijos "16 pasipriešinimo smurtui prieš moteris dienų" metu visoje Lietuvoje numatomi renginiai, kuriuos organizuos Vilniaus moterų draugija. Renginių tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į smurtą šeimose ir vyrų vaidmenį siekiant jį sustabdyti.

Kampanijos renginius organizuoja Jungtinių Tautų plėtros fondo moterims remiamos regioninės kampanijos "Mūsų teisė - gyventi be smurto ir prievartos" nacionalinė savanoriška darbo grupė, Atviros Lietuvos fondas bei Vyrų krizių ir informacijos centras. Kampaniją ir akciją remia Jungtinių Tautų Plėtros programa ir Atviros Lietuvos fondas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją