Tuoj pat po to konkurso vedėja Gabrielė Bartkutė, norėdama paguosti atlikėją, taip pat nustebino nacionalinei televizijai netinkamu pasisakymu: „Raimonda, nenuliūskite taip. Jūs gi žinote tokį posakį (tuoj pakelsiu jums nuotaiką). Kaip vyrai sako: persirengti - kaip ant dviejų pirštų „sysiu“ padaryti“.

Pasak LRT atstovės spaudai Virginijos Bunevičiūtės, G. Bartkutė už paguodos žodžius nebus baudžiama, nes jie nebuvo necenzūriniai.

„O J. Smoriginas – žmogus iš gatvės, ne laidos vedėjas. Mes neatsakome, apie ką jie šneka“, - kalbėjo V. Bunevičiūtė. Tiesa, tapęs naujo projekto vedėju, jis turės atsargiau rinkti žodžius, nes šį kartą nebus galima teigti, kad jis – „iš gatvės“.

Pasak LRT generalinio direktoriaus Kęstučio Petrauskio, šie pasisakymai nepraslydo pro komiteto narių ausis.

„Sutinkame, kad kai kurie pasisakymai – per aštrūs,“ – pripažino jis.

Tiesa, K. Petrauskis tikino, kad šiuo atveju labiau nusižengė G. Bartkutė: „Smorigino komentaras yra komentaras. Apie G. Bartkutę turiu kitą nuomonę. Laidos vedėjai turi galvoti, ką šneka, tai mes irgi pagalvosime. Mano nuomonė bloga, labai neigiama. Kol kas galvosime, kaip ten kas“.

K. Petrauskis palaikė J. Smoriginą labiau nei Raimondą, kuri, neišlaikiusi kritikos pliūpsnio, ėmė verkti. „Kita vertus, jeigu žmogus jau eina dalyvauti konkurse, jis turi būti pasiruošęs viskam. LTV labai daug investavo į pasiruošimą, į sceną, į šviesas, tai atlikėjai taip pat turi būti pasiruošę ir turi investuoti į savo sceninį įvaizdį, apgalvoti, kaip jis pasirodys ir kaip jis atrodys“.

„Problema ta, kad žmogus dažnai ateina iš gatvės ir nori išgarsėti. Tai to nebus. Nori patekti į Euroviziją ir visiems atrodo, kad tai – „niekalas“, bet, deja, kažkaip mes nesugebame nugalėti. Tai parodo, kad lygis – pakankamai aukštas. Norint iškopti į sceną, reikia ruoštis. Tai – abipusis reikalavimas,“ – pridūrė jis.

Paklaustas, ar nemanantis, kad įvaizdžio supratimas gali būti skirtingas, K. Petrauskis atsakė, kad tuomet žmogus turi turėti stipresnius nervus: „O kas atsitiks, jeigu žmogus, užkopęs ant scenos, bus nušvilptas? Kas tada bus? Širdies infarktas ištiks iš karto?“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją