Darbingo amžiaus moterų, turinčių aukštąjį išsilavinimą, paprastai būdavo gerokai mažiau nei vyrų. Situacija pasikeitė ir šiuo metu daugiau jaunų moterų, o ne vyrų turi universitetinį išsilavinimą

Per atliktą tyrimą siekta išsiaiškinti ilgalaikes permainas, todėl buvo lyginamos vyrų ir moterų amžiaus grupės, tarp kurių yra 20 metų skirtumas – 30–34 metų ir 50–54 metų grupės.

Sugretinus šias dvi amžiaus grupes paaiškėjo, kad beveik visose šalyse 30–34 metų amžiaus moterų, įgijusių aukštąjį išsilavinimą, yra daugiau nei tarp antrosios amžiaus grupės moterų.

Penkiolikoje iš 27 ES valstybių šis skirtumas viršija 10 proc., o Belgijoje, Prancūzijoje, Kipre, Liuksemburge bei Suomijoje – daugiau nei 20 proc.

Palyginus analogiškas vyrų amžiaus grupes pagal įgytą aukštąjį išsilavinimą, 10 proc. skirtumas pastebėtas tik penkiose šalyse – Danijoje, Airijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje ir Lietuvoje.

Tyrimo duomenys taip pat atskleidė, kad vis dar išlieka didžiulis skirtumas tarp vyrų ir moterų pasirinktų universitetinių studijų. Gerokai mažiau moterų baigia mokslines ar inžinerines programas.

Aukštąjį išsilavinimą turinčių moterų įdarbinama mažiau nei vyrų, bet žemesnio išsilavinimo vyrų įdarbinama mažiau nei moterų. Tačiau daugiau dirbančių moterų nei vyrų toliau mokosi ir kelia kvalifikaciją.

Daug daugiau moterų nei vyrų, turinčių aukštąjį išsilavinimą, dirba sveikatos ir švietimo sektoriuose.