Novatoriškas gangsteriškojo repo atstovas Dr. Dre, kurio tikrasis vardas - Andre Youngas (Endrė Jangas), buvo pristatytas keturiems apdovanojimams, įskaitant metų prodiuserio nominaciją. Keturiems apdovanojimams pristatyta ir 19-metė moterų ritmenbliuzo terceto "Destiny's Child" lyderė Beyonce Knowles (Bejons Noulz).

Eminemas, kurio šventvagiški, smurtą propaguojantys tekstai sukėlė kritikos audrą, buvo vienas iš devynių muzikantų, pristatytų keturioms nominacijoms. Tarp jų buvo ir trys likusios ankstesnės bei dabartinės "Destiny's Child" narės bei kantri veteranas Vince'as Gillas (Vinsas Gilas).

17 muzikantų buvo pristatyti trims apdovanojimams, įskaitant džiazroko grupę "Steely Dan", Airijos roko grupę "U2", bliuzo stabą B. B. Kingą (Bi Bi Kingą) ir popmuzikos dievaitę Madonną (Madoną).

Dainininkas ir dainų autorius P. Simonas buvo pristatytas geriausio metų albumo kategorijoje. Praėjusį rudenį išleistas jo albumas "You're the One" iš pradžių buvo menkai perkamas. P. Simonas jau turi 16 "Grammy" apdovanojimų, įskaitant tris apdovanojimus už metų albumą: "Bridge Over Troubled Water", "Still Crazy After All These Years" ir "Graceland".

Daugelyje kategorijų veteranų ir naujokų buvo po lygiai. Galbūt tai lėmė vieša kritika "Grammy" skyrėjams, kurie daug metų ignoravo ryškiausius talentus, teikdami pirmenybę ne itin išsiskiriantiems atlikėjams arba tiems, kurių muzika gerai perkama.

Po tris nominacijas gavo ir sąlygiški "naujokai", ritmenbliuzo dainininkai Macy Gray (Meisi Grei), Jillas Scottas (Džilas Skotas) ir Sisqo (Siskas), labiausiai pagarsėjęs novatoriška dainele "Thong Song".

Nors "Grammy" organizatoriai išsprendė vieną nesutarimą, jie vis vien sukėlė triukšmą, pristatę apdovanojimams Eminemą. 28 metų reperis iš Detroito, kurio tikrasis vardas yra Marshallas Bruce'as Mathersas III (Maršalas Briusas Meterzas III), per pastaruosius dvejus metus supriešino gerbėjus ir papiktino moralės saugotojus. Savo homofobiškose dainose jis nevengia šlovinti išžaginimų, žudynių ir neapykantos homoseksualistams.

Gerai pasirodė ir jaunieji atlikėjai. Popdainininkė Britney Spears (Britni Spirs) buvo pristatyta už geriausią vokalo albumą, taip pat už geriausią moterišką popmuzikos vokalą. Pastarojoje kategorijoje ji varžosi su dainininke Christina Aguileira (Kristina Agileira).

Vaikinų grupė "'N Sync" pristatyta trims apdovanojimams - už geriausią popmuzikos albumą, metų įrašą ir kaip geriausi popmuzikos atlikėjai. Kita paauglių grupė "Backstreet Boys" liko tuščiomis. 43-asis kasmetinis "Grammy" apdovanojimų įteikimas įvyks vasario 21 dieną Los Andželo Steiplzo centre (Staples Center). Ceremoniją tiesiogiai transliuos televizija CBS.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją