Kol kas lyderio vietą šioje rinkoje užima "Skandinaviska Enskilda Banken" (SEB) grupė, į kurią įeina Estijos bankas "Uhispank", Latvijos "Unibanka" ir Lietuvos Vilniaus bankas.

Į "Hansapank" grupę įeina didžiausias Estijos bankas "Hansapank", Latvijos bankas "Hansabanka" ir šiuo metu antras didžiausias Lietuvoje Taupomasis bankas.

Anksčiau "Hansapank" Lietuvoje turėjo padalinį "Hansabankas", kuris užėmė 2 proc. vietos rinkos. Perėmus LTB, "Hansapank" grupės rinkos dalis Lietuvoje padidės iki 30 proc.

Lietuvos taupomasis bankas buvo įsigytas už 150 milijonų litų vietoje anksčiau siūlomų 200 milijonų litų, nes Lietuvos Vyriausybė nusprendė nesiimti papildomų įsipareigojimų dėl LTB blogų paskolų. LTB turi 1,3 milijono klientų ir 425 skyrius Lietuvoje, be to, bankas valdo apie 46 proc. visų gyventojų indėlių Lietuvoje.

"Hansapank" į LTB, o labiausiai į informacines technologijas, ketina investuoti dar 150 milijonų litų. Be to, "Hansapank" pasiūlys smulkiems LTB akcininkams, valdantiems likusius 10 proc. LTB akcijų, parduoti savo akcijas, nors tai ir nėra reikalaujama. Jei pagrindinis sandoris dėl kontrolinio akcijų paketo perėmimo vyks sklandžiai, "Hansapank" už vieną akciją smulkiems akcininkams siūlys 9,88 lito. Šiuo metu biržoje LTB akcijos kaina siekia 9 litus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją