Pernai gruodį stintų kilogramas kainavo iki 8 litų.

„Aukcionui žvejai stintų dar nepristatė, matyt, jie parduoda žuvis tiesiai prekybininkams“, – įtarė Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono direktorius Vaidutis Juozas Marcinkėnas.

Žvejų bendrovės „Atmatos upė“ direktorius Algimantas Dirsė tvirtino, kad stintų kol kas yra jūroje ir šiek tiek mariose arčiau jūros vartų.

„Girdėjau, kad žvejai per dieną pagauna po 100-150 kilogramų stintų. Jie prekybininkams šias žuvis parduoda po 6-7 litus už kilogramą“, – pasakojo jis.

Baltijos jūroje žvejojantis palangiškis Arūnas sakė, kad jūroje stintų pagaunama prie Šventosios žiočių, nes ten daugiau gėlo vandens.

„Žvejai parduoda stintas po 7-8 litus už kilogramą. Perpardavinėtojai Palangoje ima po 11-12 litų, o Kaune – net po 15 litų už kilogramą“, – teigė žvejys.

Arūnas mano, kad artėjant šventėms stintos dar labiau brangs.

Klaipėdos turguose apstu ir kitokių šviežių žuvų.

Didelių plekšnių galima nusipirkti po 3,5-4 litus už kilogramą, smulkios jos kainuoja tik 1,5 lito už kilogramą.

Menkių be galvų, otų ir gyvų karpių galima nusipirkti po 10 litų už kilogramą. Kilogramas mažesnių menkių be galvų Senajame turguje kainuoja 7,50-8 litus. Nedidelių sterkų kilogramas kainuoja 12 litų , o stambūs – po 15-16 litų už kilogramą. Karosų galima nusipirkti po 4,5-5 litus už kilogramą.