Nors anglas reitinguojamų turnyrų finaluose nebuvo nugalėjęs jau 33 mėnesius, po pergalės šiame turnyre jis užėmė pirmąją vietą laikinajame reitinge.

Finale R. O‘Sullivanas rimtesnio pasipriešinimo nesulaukė – pirmąją partiją jis pralošė jau pirmaudamas net 8-0, - tačiau apie savo varžovą škotą atsiliepė pagarbiai: „Su kiekvienu smūgiu jaučiau spaudimą, nes žinojau, kad suklydus Stephenas laimės partiją. Net pirmaudamas 8-0 negalėjau atsipalaiduoti ir turėjau stipriai žaisti iki galo. Manau, kad jis daug pasimokys ir kitame turnyre bus dar stipresnis. Asmeniškai aš nenorėčiau prieš jį žaisti artimiausius pora metų, nes jis verčia mane nerimauti. Dėl jo aš anksti pražilsiu“.

Škotas S. Maguire‘as teigė, jog vienu momentu net galvojo apie pralaimėjimą sausu rezultatu, todėl stengėsi laimėti bent vieną partiją. „Galėjo būti 2-2, o ne 0-4, tačiau aš nepataikiau poros smūgių, o Ronnie nesuteikia antros galimybės. Man reikia pagerinti savo žaidimą ir aš tai dabar žinau. Einu teisinga kryptimi ir kylu reitinguose“.

Reiktų paminėti, kad R. O‘Sullivanas lemiamamoje itin atkaklaus pusfinalio partijoje prieš Marką Selby surinko maksimalų taškų kiekį – 147 – ir, įveikęs varžovą 9-8, pateko į finalą. Tai buvo aštuntasis anglo maksimalus rezultatas karjeroje (pakartojo Stephenui Hendry priklausiusį rekordą) ir antrasis per du paskutinius turnyrus.

Kitas reitingo turnyras – „SAGA Insurance Masters“ – vyks jau 2008-ųjų sausio 13–20 dienomis Londone.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją