14 taškų aikštelės šeimininkams pelnė Gintaras Einikis, po 13 - Kornelis Davidas ir Saulius Štombergas, 12 - Dainius Šalenga.

Nugalėtojų gretose sėkmingiausiai žaidė Jasminas Hukičius (16 tšk.), latvis Robertas Štelmaheris (15 tšk.), Joško Poljakas ir Vlado Ilijevskis (po 14 taškų).

Ketvirtajame kėlinyje - nuo 3-ios minutės - Kauno sporto halėje susirinkę žiūrovai skandavo "Brazį - lauk!", taip išreikšdami savo nepasitenkinimą "Žalgirio" vyriausiuoju treneriu Algirdu Braziu.

"Nelinksma kalbėti po tokių tragiškų rungtynių. Tačiau "Olimpija" tikrai gerai žaidžia. Mūsų grupėje ji palieka vieną geriausių įspūdžių. "Olimpija" yra viena perspektyviausių Eurolygos komandų", - spaudos konferencijoje kalbėjo A.Brazys. - "Tikiuosi, kad netapsim komanda, kuri bijos rungtyniauti namie. Mes neturime teisės pralaimėti Kaune. Žaidėjai tai puikiai supranta. Jau prasta rungtynių pradžia mus pribloškė ir atsigauti nesugebėjome viso susitikimo metu. Komanda buvo tiesiog neatpažįstama", - susikrimtęs toliau komentavo "Žalgirio" vyr. treneris.

Pasak jo, "Žalgiriui" trūksta gero komandinio žaidimo. Demonstruojant tokio lygio krepšinį kaip ketvirtadienį, ką nors pasiekti Eurolygoje neįmanoma.

Visi blogai žaidė. Neneigia savo kaltės ir komandos treneris. A.Brazys prisipažino, kad girdėjo, kaip sporto halėje susirinkę sirgaliai skandavo "Lauk Brazį!".

"Prisipažįstu, gal būt ir aš padariau ne viską, kad laimėtume. Šiandien sužaidėm beviltiškai", - konstatavo A.Brazys.

"Noriu pasidžiaugti, kad laimėjome Kaune. "Žalgiris" turi gerą komandą, senas tradicijas. Čia laimėti yra sunku. Mes gerai išnagrinėjom kauniečių žaidimą. Mūsų tikslas šiame susitikime buvo žaisti greitai, kadangi "Žalgirio" suolelis yra trumpas. Jie ("Žalgiris" - BNS) rungtynėse panaudoja tik 6-7 žaidėjus. Stengėmes žaisti kuo ilgiau tokiu tempu, kad Kauno komanda pavargtų, neatlaikytų tokių greičių ir pradėtų byrėti jų gynyba. Kitas mūsų uždavinys buvo neleisti "Žalgirio" snaiperiams atakuoti krepšį, ką padaryti pavyko. Ypatingas dėmesys buvo skirtas Korneliui Davidui, kuris yra vienas iš "Žalgirio" lyderių. Norėjome laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių, tačiau tai mums ne visai pavyko", - po pergalės kalbėjo "Olimpija" vyr. treneris Tomo Mahoričius.

Pasak jo, prieš rungtynes varžovai nerimavo, kad komandoje buvo nemažai traumuotų žaidėjų. Prieš sezoną buvo daug nuogąstavimų, kad jis gali būti nesėkmingas. Tačiau "Olimpija" vyr.treneris prisipažino, kad yra laimingas, jog nuogąstavimai nepasiteisino.

Po šio pralaimėjimo "Žalgirio" komanda smuktelėjo į septintąją poziciją grupėje, kurioje pirmauja keturias pergales iškovoję Vitorijos "Tau Ceramica" krepšininkai.

Laimėjusi trečiąjį mačą į antrąją vietą pakilo "Olimpija". Po dvi pergales turi ir trečią-šeštą pozicijas dalijasi Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis), Atėnų "Panathinaikos" (Graikija), Malagos "Unicaja" (Ispanija) ir Sienos "Montepaschi" (Italija) su Mindaugu Žukausku.

Ketvirtadienio rungtynėse "Unicaja" svečiuose po pratęsimo 89:86 įveikė Tel Avivo "Maccabi", o "Montepaschi" namie 77:69 nugalėjo "Panathinaikos".

Pastarajame mače M.Žukauskas nugalėtojams per 25 min. pelnė 3 taškus. Jis pataikė vieną mestą tritaškį, prametė dvitaškį, po krepšiais atkovojo 4 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

B grupės ketvirtadienio rungtynių rezultatai:

Sienos Montepaschi" - Atėnų "Panathinaikos" 77:69 (23:14, 14:20, 19:20, 21:15)

Kauno "Žalgiris" - Liublijanos "Olimpija" 73:81 (22:24, 15:19, 16:17, 20:21)

Tel Avivo "Maccabi" - Malagos "Unicaja" 86:89 (19:19, 18:26, 25:17, 13:13, 11:14)

B grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1. Vitorijos "Tau Ceramica"     4 0 332:307
2. Liublijanos "Union Olimpija" 3 1 313:290
3. Tel Avivo "Maccabi"          2 2 349:319
4. Atėnų "Panathinaikos"        2 2 314:304
5. Malagos "Unicaja"            2 2 314:313
6. Sienos "Montepaschi"         2 2 324:340
7. Kauno "Žalgiris"             1 3 304:333
8. Podgoricos "Budučnost"       0 4 285:329
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją