"Dviračių sporte vis dėlto jaučiama finansinė krizė. Nemažai komandų iširo, naujų nesusikūrė, todėl yra daug dviratininkų be kontraktų, - sakė Lietuvos dviratininkas. - Todėl derybos vyksta labai sunkiai".

Paklaustas, kokia tikimybė, kad jis vis dėlto liks "Lampre" komandoje, R.Rumšas sakė: "Mano žiniomis, komanda dabar intensyviai ieško antrojo rėmėjo. Jei jis atsirastų, tada tikimybė būtų labai didelė. Svarbu, kad pati komanda yra registruota, o kontraktus ji galės sudarinėti ir prasidėjus sezonui".

Į klausimą, ar tai yra pagrindinė priežastis, dėl kurios jis atideda kelionę į Lietuvą, dviratininkas atsakė teigiamai.

"Nesinori išvažiuoti nesudarius kontrakto kitam sezonui. Be to, dar nesame atsiėmę automobilio, kuris yra Prancūzijoje. Tai irgi sudėtinga procedūra, viskas daroma pamažu, už jį reikia sumokėti užstatą", - pasakojo R.Rumšas.

Paklaustas, ar yra galutinis terminas, iki kurio vyks derybos, jis teigė, kad viskas gali užsitęsti ir iki Naujųjų metų. R.Rumšas taip pat pažymėjo, kad "Lampre" ir po suspendavimo panaikinimo jam iki šiol dar nemoka atlyginimo pagal galiojantį kontraktą. Kalbėdamas apie dabartinę savo veiklą, lietuvis sakė, kad nuolat treniruojasi, palaiko formą, nors po "Tour de France" ir neteko parungtyniauti.

Kur kas malonesni dviratininkui buitiniai rūpesčiai - Rumšų šeima jau persikraustė į naują namą, kuriame baigiami vidaus įrengimo darbai, o su draugais buvo atšvęstos ir įkurtuvės, ir žmonos Editos paleidimas po beveik pustrečio mėnesio sulaikymo Bonevilio kalėjime.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją