Turi ne vieną virtualų draugą ir kasdien kaukši jiems laiškelius? O gal vertėtų juos, ypač vaikinus, rinktis atidžiau, kad netaptum emocinių vampyrų, išnaudotojų ir įkyruolių auka? Kaip perprasti, su kuo turi reikalų ir ko tie nauji virtualūs pažįstami tikisi iš tavęs? COSMO vardija vaikinų tipažus.

  • Pensininkas

    Nuoboda

    Jam pakanka formalios pažinties. Klausimai kuklūs kaip pirmoko: “Kaip gyveni?”, “Kaip dienelė?” Po savaitės jis vėl tave prisimena, tačiau klausimai nesikeičia. Sunku suprasti, kodėl jis apskritai tau rašo: juk iš esmės nieko nenori sužinoti, o klausimai išduoda, kad ir bendrauti jam neįdomu.

     Nesugalvojome jokio pranašumo.

     Beprasmis bendravimas.

    Patarimas. Atsikratyk Nuobodos kuo greičiau, nebent tavo tikslas — tuščiai švaistyti laiką.

    Raudotojas

    Jis įsitikinęs, jog privalai skaityti jo išpažintis, nes esi vieniša kaip ir jis. Deja, jo savianalizė labiau primena pasąmonės srautą. Jei atsisakysi bendrauti, mat nesi psichoanalitikė, sulauksi klausimo į kaktą: tai ko mirksti internete?

     Šis tipas tave laiko drauge. Jo dėmesys malonus, jei išties esi vieniša.

     Susirašinėjimas su Raudotoju atima labai daug laiko. Kuo daugiau jam rašai, tuo labiau jis prie tavęs klijuojasi. Bet kokia tau nauda iš jo tragiškų paistalų?

    Patarimas. Išsaugok Raudotojo adresą: galėsi paimti interviu, jei kada nors rašysi straipsnį apie nihilizmą.

    Stebėtojas

    Jis tave užkalbins pirmas: “Sveikutė, atrodo, esi miela mergina”. Arba atsiųs nebylų šypsnį. Rašys vien dėl to, kad esi naujokė. Arba... šiuo metu jo biure — kavos pertraukėlė: jis išsitraukė sumuštinį prie kavos ir nusprendė panardyti po internetą.

    Kala kaip genys visoms svetainėms naujokėms tuos pačius šypsnius. Pamanė: kodėl gi tau neparašyti? Gal iš dvidešimties merginų tu ir būsi ta, kuri atsakys. Kadangi jis — svetainės senbuvis, tiesiog jaučia pareigą viską sužinoti apie naujokes, o tada... Tada palieka jas ramybėje.

     Netikėtų komplimentų srautas teikia pasitikėjimo savimi.  Jis užkemša tavo dėžutę žinutėmis, biuro juokeliais, nuorodomis į “YouTube”. Trini viską neskaičiusi, nes stringa paštas. Jo įkyrumas atitraukia nuo darbo, trukdo susitelkti ties dėmesio vertais laiškais.

    Patarimas. Kuo greičiau blokuok Stebėtojo laiškus. Būk tikra: kol trini tuos šedevrus, jis jau sega prie laiško savo nuotrauką, kurioje vargiai jį atpažintum dėl ypač juokingos (jo nuomone) veido išraiškos.

    Smalsuolis

    Nežinai, koks atstumas tarp Džibučio ir Lietuvos, kokia Nigerijos valiuta, kada Bangladeše baigsis lietaus sezonas? Viską sužinosi iš internetinio smalsuolio. Jis visur buvo, viską žino. Jei neprieštarausi, užsuks ir pas tave, į Lietuvos pakraštį, nes netgi čia turi reikalų. Būtinai apsistos tavo namuose — ne iš simpatijos, bet iš išskaičiavimo.

     Sužinosi daug pasaulio naujienų.

     Keistas jausmas — lyg būtum išnaudojama šio vaikino akiračiui praplėsti bei reikalingoms pažintims užmegzti.

    Patarimas. Veik jo metodais. Jeigu nori pasisvečiuoti pas tave, tegu pirmiausia pakviečia į savo namus. Ar judviejų kelioniniai mainai gali būti naujos pažinties pradžia, išsiaiškinsi nuvykusi. Jeigu tarp jūsų jokia meilės gija nesuvirpės, bent pabūsi miestelyje, apie kurį anksčiau nieko nebuvai girdėjusi.

    Sekso gigantas

    Realiai nenukentėsi, bet pavargsi psichologiškai. Jis siųs šūsnis erotinių nuotraukų, kuriose demonstruos ne tik blauzdas ar stuburo liniją. Žinutes pagražins laukiniais pašūkaliojimais apie seksą, kvies pasimylėti kopose. Be abejo, įrodinės, jog pirma — linksmybės, paskui — visa kita. Nuotraukose atrodys puikiai sudėtas jaunuolis, visada apsuptas jo trokštančių misių (bet šitą tiesą dar reikia patvirtinti).

     Atmetant jo savireklamą įvairiomis pozomis, — malonu būti geidžiamai.

     Deja, šis tipas trokšta visų merginų ir rašo joms laiškus naudodamas kombinaciją “copy-paste”.

    Patarimas. Jeigu nori atsipalaiduoti pajūryje, gali keliauti į pasimatymą, bet atmink, kad gundančio vaikinuko fotografijos gali būti nukosėtos iš kokio nors modelių puslapio. Ir tu, užuot susitikusi su Sekso gigantu, išvysi Liūdnojo vaizdo riterį tamsiai pilkos flanelės kelnėmis.

    Romantikas

    Vis siunčia rasotų rožių iš žaliuojančio parko (fone plauko gulbės) nuotraukų. Vaizdelį įgarsina Jameso Blunto “You’re Beautiful”. Surezga ir eilėraštį apie koralo spalvos lūpas, žada dovanoti tikrą meilę. Kasryt tau linki saulės, o prieš miegą — saldaus sapno.

     Pasijunti it dievaitė.

     Po pirmojo tavo siūlymo susitikti Romantikas tolsta atatupstas. Kam leisti meilės idealus sugriauti realijoms?

    Patarimas. Gali maudytis vaikino komplimentų jūroje, kol nusibos tau arba jam.

    Pragmatikas

    Jis pasiūlys darbą savo firmoje arba naudingą pažintį. Galbūt suplanuos pasimatymą iki smulkmenų, prieš tai atsiskaitęs, kokį automobilį vairuoja, kur dirba, kiek užkala, kaip leidžia laisvalaikį. Kadangi jau esi jo išrinktoji, sudarys pasimatymo planą, užsakys restoraną ir maistą, nepalikęs tau nė menkiausios galimybės apsigalvoti.

     Pasiūlymas tekėti pakelia nuotaiką, nes skamba... kaip anekdotas.

     Būk atsargi. Gali tapti įkaite iš anksto suplanuotame Pragmatiko gyvenime.

    Patarimas. Jeigu neketini šokti pagal jo dūdelę (o kitas variantas ir neįmanomas), skubiai siųsk jam savo bjaurių įpročių ir reikalavimų sąrašą.

    Suteneris

    Atakuoja pasiūlymais gyventi užsienyje. Bet patyrinėjusi jo rašinėlius suprasi, kad rašoma apie du variantus: jis pasirengęs remti tavo dalyvavimą Pasaulio gražuolių konkurse arba parduoti tave kaip skudurinę Onutę už maistą ir stogą virš galvos.

     Svajonė pamatyti pasaulį visada masina.

     Kvepia kriminalu.

    Patarimas. Atsakyk jam, kad sėkmingai gydaisi paranoidinį psichopatinį sindromą. Arba tiesiog ignoruok. Suteneriai nerašo laiškų įkyriai — neturi laiko.

    Meilės kankinys

    Pribloškia jautriomis išpažintimis apie santykius su buvusia mergina. Jis ją kvietė į operą ir valtele paplaukioti po ežerą, deja, liko nesuprastas... Vargšelis nuolat virkauja apie buvusiąją, kurią dievino, o ji (tai kalė!) pastangų neįvertino. Kitas variantas — mylimoji tragiškai žuvo.

    Ne juokais gaila vaikino, skruostais rieda ašaros. Antrą savaitę guodi likimo nuskriaustą žmogų. Dar po kelių savaičių jau pritrūksti paguodos žodžių, o jis... tebevirkauja. Kad ir kiek guostum, jo savijauta negerėja. Pradedi įtarti, jog kažkas ne taip. Gal pats mylimąją verkšlenimais ar nepagrįstomis pretenzijomis ir pribaigė?

     Turi galimybę išbandyti savo kantrybę, toleranciją ir meilę žmonėms.

     Gaila, neblėstančius vaikino jausmus pažadinai ne tu, nors esi gyva ir ne kalė.

    Patarimas. Verčiau palik jį su problemų našta vienumoje. Kaip sakoma, jo damos — tegul pats ir aiškinasi.

    Darbomanas

    Taip, jų pasitaiko ir internete. Maža to, jie net čia persidirbę, todėl virtualia meile netiki — tiki tik darbu. Juk atkakli veikla biure padeda pamiršti visas problemas! Bandymai pakreipti pokalbį kita linkme dažniausiai ryžtingai nutraukiami. Vaikinas vėl pažeria minčių apie naują savo projektą bei jo finansavimo problemas.

     Jei ketini kurti verslą, gali gauti keletą vertingų patarimų.

     Meilės nebus.

    Patarimas. Pasiūlyk jam kurti bendrą verslą. Paprastai tokie tipai moterų lygiavertėmis partnerėmis nelaiko, todėl greitai paliks tave ramybėje. Tik vienas klausimas: koks velnias jį nešė į tą pažinčių svetainę?

    Rimtai nusiteikęs

    Jis iškart pareikalaus tavo telefono numerių (ne tik mobiliojo — ir namų!), pašto adreso. Netrukus paskambins įsitikinti, ar tik nevedžioji jo už nosies. Nepatingės apsikeisti keliais žodžiais su mama ar seserimi, kad sužinotų, ar tikrai gyveni su šeima, ar po pastarojo judviejų pokalbio neištekėjai už kito. Kodėl jis taip elgiasi? Todėl, kad jo ketinimai rimti.

     Pirmą kartą susiduri su ryžtingu herojumi — iki šiol apie tokius narsuolius skaitei tik knygose. Kaip jautiesi? Imi jaustis silpnąja lytimi.

     Greičiausiai jį kamuoja bendravimo problemos, na, gal dar ir kitokios. Bet kuriuo atveju kažkas tikrai ne taip. Kaip kitaip paaiškintum nenumaldomą norą vesti tik nuotraukoje matytą merginą?

    Patarimas. Na, ir pataikei. Ar apie tokį vaikiną svajojai? Trink kuo greičiau jo telefono numerį iš savo užrašų knygelės!

    Nerimtai nusiteikęs

    Jis nusiteikęs ir labai rimtas, tik jo pasiūlymai kitokie: pramogos sodybose ir prie jų tyvuliuojančiuose ežeruose. “Kol dar gali sau leisti”, — priduria, kad pasijustum ne jaunyn einanti. Įžeidu!

     Jei reikia santykių be įsipareigojimų, tinkamesnio kandidato nerasi.

     Naktimis sapnuosi jo žmoną ir tris mažus vaikus.

    Patarimas. Jis taip toli nuo tavo svajonės kaip Vilnius — nuo Džibučio. Tegul grįžta pas žmoną ir laimingai su ja gyvena.

    Narcizas

    Nebūtinai stilistas, manieringas stileiva ar manekenas, ieškantis vitrinos, tačiau jo filosofija šokiruoja nuo pat pirmų sakinių. Pasirodo, norėdama su juo pasimatyti turi būti laaabai graži. Privalai turėti pinigų, finansuoti keliones po Nicą, Kanus, San Tropė.

    Nors jo ūgis — metras su kepuraite, ant galvos styro penki plaukai, o išsilavinimas — abejotinas, save Narcizas laiko moterų numylėtiniu. Jis — charizmatiška asmenybė, žmogus magnetas, kita vertus, tau gali pasirodyti, kad jis — ne savo vežėčiose sėdintis mamytės sūnelis.

     Juokinga.

     Labai juokinga.

    Patarimas. Jei dar neprisilinksminai, tęsk susirašinėjimą.

    Skautas

    Vienišas spuoguotas paauglys taiko į suaugusiųjų statusą. Berniukas iš mokyklos nori kuo greičiau subręsti. Jis ieško patyrusios merginos ir jaudinamų pojūčių. Laiškus rašo nuolat, kai tik paruošia pamokas. Vieną dieną jaunatviški rašinėliai įgrysta, nuo paaugliško žargono įskausta galvą.

     Pagaliau ir tu galėsi pamokyti gyventi.

     Vis tiek gausi pylos nuo jo mamos.

    Patarimas. Gali jį įsivaikinti, bet kur skubi? Iš pradžių susirask vyrą.

    Pensininkas

    Jo laiškai labai įdomūs. Jis kalba apie viską, tik... nutyli savo amžių. Ir fotografijos kažkodėl neatsiunčia. Tiesa, kartą atsiuntė Šveicarijos Alpių atviruką ir tikino, jog dešiniame kampe tarp suomių slidininkų stovi būtent jis. Dvidešimt aštuntame laiške prisipažįsta, kad jam labai patinki ir jis mielai tave vestų. Deja, finansines šeimos galimybes ribos jo kukli... pensija.

     Pagyvenę žmonės — įdomūs pašnekovai ir tikrai geba nuoširdžiai vertinti merginos jaunystę bei grožį.  Jis matė Sniečkų! Kartais tokie prisiminimai pradeda gąsdinti.

    Patarimas. Per 87 metus susirašinėjimo draugas išeikvojo visą potencialą. Taigi su dėde atsisveikink mandagiai.

    Gruodžio „Cosmopolitan“ numeryje skaitykite:

    Kažkas atsitiko, mūsų vaikinai pakriko! Vis daugiau vaikinų neskuba suaugti. Užuot rūpinęsi karjera ir šeima, laksto motociklais ir gyvena su mamomis net ir sulaukę trisdešimties.

    O sporte, tu — liga! Norime būti lieknos, sveikos ir šiuolaikiškos. Siekiame to visomis įmanomomis priemonėmis. Prie kai kurių taip įprantame, kad net imame jomis piktnaudžiauti, ir pamažu įprotis virsta manija.

    Kaip vairuoti savo ciklą. Kad neliūdėtum ir išpeštum naudos.

    Kas išeis pusę pridėjus prie pusės. 81 santykių pranašystė ieškančiai antrosios puselės.

    Tiesa, laužta iš kulniukų. Batai — ne tik priemonė bėgant per sniegą nenušalti pėdų: iš jų kaip mozaiką galima sudėlioti ganėtinai tikslų žmogaus psichologinį portretą.