Pridegęs maistas pats prilips prie puodo dugno, tad galėsite lengviau išimti dar valgyti tinkamą patiekalo dalį.

- Nevirkite košių emaliuotuose puoduose - taip jos lengvai pridega.

- Jeigu „pabėgo“ virinamas pienas, juo užlietą vyryklės plotą skubiai uždenkite drėgnu laikraščiu - jis neleis blogam kvapui pasklisti po visus namus.

- Iš vidaus patamsėjusiems puodams ir arbatiniams ankstesnę spalvą grąžinsite pavirinę juose obuolių ir kriaušių lupenas.

- Jei nuo darbo virtuvėje nusidažė rankos, patrinkite jas obuolio žievele.

- Indus, kuriuose buvo pieno produktai, tešla ar kiaušiniai, reikia plauti tik šaltu vandeniu, nes nuo karšto vandens kiaušinio baltymas sustingsta ir tvirtai prilimpa prie indo paviršiaus.

- Indą, kuriame buvo aliejus, išplauti padės kavos tirščiai.

- Produktų pjaustymui skirtas lenteles visada plaukite šaltu vandeniu - jis geriau pašalina įsigėrusius svogūno, mėsos, žuvies kvapus. Itin stiprius kvapus padės panaikinti garstyčių milteliai arba actas.

- Mediniai indai legvai sugeria kvapus. Kad juos pašalintume, valykite medinius indus šilta degtine.

- Indų plovimas palengvės, jei atprasite nešvarias riebaluotas lėkštes krauti viena ant kitos.