- Nevirkite košių emaliuotuose puoduose - taip jos lengvai pridega.
- Jeigu „pabėgo“ virinamas pienas, juo užlietą vyryklės plotą skubiai uždenkite drėgnu laikraščiu - jis neleis blogam kvapui pasklisti po visus namus.
- Iš vidaus patamsėjusiems puodams ir arbatiniams ankstesnę spalvą grąžinsite pavirinę juose obuolių ir kriaušių lupenas.
- Jei nuo darbo virtuvėje nusidažė rankos, patrinkite jas obuolio žievele.
- Indus, kuriuose buvo pieno produktai, tešla ar kiaušiniai, reikia plauti tik šaltu vandeniu, nes nuo karšto vandens kiaušinio baltymas sustingsta ir tvirtai prilimpa prie indo paviršiaus.
- Indą, kuriame buvo aliejus, išplauti padės kavos tirščiai.
- Produktų pjaustymui skirtas lenteles visada plaukite šaltu vandeniu - jis geriau pašalina įsigėrusius svogūno, mėsos, žuvies kvapus. Itin stiprius kvapus padės panaikinti garstyčių milteliai arba actas.
- Mediniai indai legvai sugeria kvapus. Kad juos pašalintume, valykite medinius indus šilta degtine.
- Indų plovimas palengvės, jei atprasite nešvarias riebaluotas lėkštes krauti viena ant kitos.