Tačiau, pasak mitybos specialistų, taip yra tais atvejais, kai šiuo maistingu ir turinčiu daug reikalingų organizmui medžiagų produktu piktnaudžiaujama ir jo valgoma be saiko itin dideliais kiekiais.

Liaudies medicinoje lašinius vartojo:

sąnarių skausmams malšinti - skaudamus sąnarius nakčiai sutepti lydytais taukais arba sumaltais per mėsmalę ir sumaišytais su medumi lašiniais, uždengti plėvele, apvynioti vilnoniu šaliku ir palikti per naktį.

stipriai susitrenkus - 100 gramų kiaulienos taukų sumaišius su šaukštu druskos įtrinti skaudamą vietą ir aprišti šiltu šaliku.

apsirgus mastitu - ant uždegimo vietos galima uždėti gabalėlį senų lašinių.

danties skausmui malšinti - paimti gabaliuką lašinių be odos, nuvalyti druską ir padėjus tarp dantenų ir skruosto palaikyti pusvalandį.

Ar žinote, kad:

kiaulės lašiniuose yra arachidinės rūgšties, kuri priskiriama nesotiesiems riebalams ir yra viena nepakeičiamų riebalų rūgščių, kurios dalyvauja cholesterolio apykaitoje, įeina į ląstelių membranų sudėtį ir yra širdies raumens fermento dalis,

kiaulės lašiniuose esančios vertingos riebalų rūgštys yra daug vertingesnės už esančias svieste,

lašinių biologinis aktyvumas penkis kartus didesnis nei sviesto ar jautienos riebalų,

aterosklerozės baimintis nereikėtų, jei kiaulienos lašinius valgysite nedideliais kiekiais ir su šviežių daržovių salotomis, pagardintomis nerafinuotu saulėgrąžų aliejumi.