UNESCO sporto čempiono diplomą Lietuvos disko metikui įteikė organizacijos generalinis direktorius Koichiro Matsuura.

"Dalyvauju švietimo projektuose Lietuvoje, 2004 metais dalyvavau Europos švietimo per sportą metų programoje. UNESCO suteikia man galimybę kalbėti visam pasauliui ir prisidėti prie to, kad į kūno kultūros ir sporto reikšmę atkreiptų didesnį dėmesį švietimo politikos formuotojai, švietimo mokymo įstaigos ir plačioji visuomenė, kad kūno kultūra ir sportas būtų pasitelkiami formuojant vaikų ir jaunimo vertybines nuostatas", - UNESCO būstinėje vykusioje ceremonijoje sakė V. Alekna.

Jis pažymėjo, kad kūno kultūra ir sportas formuoja tokias vertybines nuostatas, kurios galioja ne tik sporto aikštynuose, bet visose gyvenimo srityse.

UNESCO sporto čempiono titulas įpareigos V. Alekną aktyviai dalyvauti organizacijos veikloje, skatinti, kad sportas ir fizinis lavinimas taptų neatsiejama švietimo sistemos dalimi, padedančia įdiegti etines ir socialines vertybes.

Sporto čempionų titulai iki šios suteikti aštuoniems atletams - Belgijos tenisininkei Justine Henin, Ukrainos boksininkams Vitalijui ir Vladimirui Kličko bei šuolininkui su kartimi Sergejui Bubkai, Rusijos ledo ritulininkui Viačeslavui Fetisovui, septyniskart pasaulio "Formulės-1" automobilių lenktynių čempionui vokiečiui Michaeliui Schumacheriui, Brazilijos futbolo legendai Pelė ir Prancūzijos dziudo imtynių olimpiniam čempionui Davidui Douillet.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją