Jau sekmadienį Pietų Afrikos Respublikoje bus traukiami atrankos varžybų burtai į 2010 m. pasaulio pirmenybes. Į burtų traukimo ceremoniją Durbane penktadienį išvyksta ir Lietuvos futbolo federacijos vadovai.

Pasibaigęs ciklas vertinamas teigiamai

Ką tik pasibaigusį Europos čempionato atrankos ciklą LFF prezidentas Liutauras Varanavičius vertina teigiamai:

„Rezultatai yra geri. Turint omenyje, kokio stiprumo grupėje rungtyniavome, surinkti 16 taškų atrodo gana solidžiai. Žaidimas taip pat buvo malonus akiai. Net ir su stipresnėmis komandomis rinktinė neužsidarydavo gynyboje, eidavo į priekį, stengdavosi mušti įvarčius, kovodavo“.

„Nereikia pamiršti, kad rinktinės žaidėjų pasirinkimas labai skurdus, dažnai negalėjo padėti traumuoti futbolininkai. Treneris taip pat taktiškai ne kartą pergudravo varžovus“,- tinklapiui futbolas.lt vertino L. Varanavičius.

Norėtų britų ir skandinavų

LFF vadovas jau pasvarsto, kokių varžovų norėtų kitame atrankos cikle į planetos pirmenybes.

„Visų pirma iš pirmojo krepšelio labiausiai nenorėčiau čekų ir kroatų – šios rinktinės mums labai neparankios, be to yra ir kita – finansinė pusė. Šalyje šiuo metu plėtojame akademijų tinklą, ir kol negauname vyriausybės paramos, papildomos pajamos iš transliacijų teisių pardavimo ir reklamos nepamaišytų. Iš pirmojo krepšelio bet kokiu atveju gausime pajėgiausius varžovus, tad ta proga jau geriau pageidaučiau finansiškai mums naudingesnių olandų ar anglų.“- svarstė LFF prezidentas.

Tuo tarpu Lietuvos futbolo rinktinių direktorius Robertas Tautkus futbolas.lt sakė, jog norėtų stipriausių varžovų: „Aš pageidaučiau tik stipriausių varžovų. Tik tokiu atveju galėtume tobulėti. Be to, ne paslaptis, kad mūsų vyrai sėkmingiau kovoja su favoritais. Šiuo metu Europoje futbolą žaisti moka jau visi, silpnų komandų neliko.“.

L. Varanavičius taip pat pabrėžė, kad būtų gerai išvengti pietiečių: „Labai nenorime susitikti su Balkanų regiono šalimis. Jie žaidžia nešvariai – nevengia provokuoti, imituoti pražangas, be to pietietiškas žaidimo stilius mums neparankus.“

„Pageidaučiau britų ar skandinavų šalių atstovų, nes jų propaguojamas futbolas mums yra įkandamas. Būtų gerai patekti į vieną grupę su latviais ar estais ir pagaliau išsiaiškinti, kas yra kas Pabaltyje. Taip pat būčiau nieko prieš pagaliau suvesti sąskaitas su škotais. Svarbiausia gauti finansiškai palankius ir įkandamus varžovus“,- apibendrino LFF vadovas.

R. Tautkus vylėsi išvengti neparankių ir toli nuo Lietuvos esančių valstybių rinktinių: „Labai nesinorėtų keliauti į kokį nors Kazachstaną, ar kitas buvusias Sovietų Sąjungos šalis, bei Turkiją. Pirmiausiai kelionė į šias šalis būtų labai ilga ir varginanti, be to, šios šalys žaidžia futbolą vis geriau“.

Tuo tarpu nacionalinės rinktinės strategas Algimantas Liubinskas analizuoti galimų varžovų nepanoro. Treneris teigia, kad su visais varžovais, kokius lems burtai, teks kautis iš visų jėgų.

Lietuvos rinktinė FIFA reitinge tarp Europos komandų užima 35 vietą ir Pasaulio čempionato atrankos burtuose bus 4-ajame krepšelyje kartu su Slovakija, Bosnija ir Hercegovina, Vengrija, Moldova, Velsu, Makedonija, Baltarusija ir Kipru. Tai reiškia, kad su šiomis komandomis kitame atrankos cikle susitikti neteks.

Prancūzai nori draugiškų rungtynių su Lietuva

Kitas oficialias rungtynes Lietuvos rinktinė žais tik kitų metų rugpjūtį ar rugsėjį, tad planuoti draugišką mačą dar yra laiko.

„Jau žinome, kad kitų metų vasarą Latvijoje dalyvausime Baltijos taurės varžybose. Esame numatę draugiškas per tarptautinių varžybų langus vasario ir kovo mėnesiais. Tačiau konkrečių pasiūlymų ir pageidavimų dar neturime, nes pirmiausiai reikia sužinoti atrankos turnyro varžovus, o tada derinsime, su kuo galime surengti draugiškas rungtynes“,- sakė L.Varanavičius.

Tuo tarpu R. Tautkus atskleidė, kad draugiškas rungtynes sužaisti su lietuviais norėtų patys prancūzai:

„Smagu, kad mūsų rinktinė išsikovojo pagarbą ir yra vertinama futbolo pasaulyje. Štai Prancūzijos rinktinės treneris Raymondas Domenechas buvo atvykęs į mūsų rungtynes su Ukraina, ir pažėrė pagyrų mūsiškiams. Atsisveikindamas R. Domenechas pasakė, kad jei tik nepakliūsime kartu į vieną pasaulio čempionato atrankos grupę, artimiausiu metu būtinai surengsime draugiškas tarpusavio rungtynes“.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją