“Į Maskvą vykome ne stipriausios sudėties, - LKF svetainei internete sakė V. Masalskis, kuriam tai buvo debiutas šios komandos vyriausiojo trenerio pareigose. – Dėl įtempto varžybų čia, Lietuvoje, grafiko ne visi klubai galėjo išleisti savo žaidėjus į šį turnyrą“.

Pirmąsias rungtynes lietuviai žaidė su turnyro šeimininkais rusais ir pralaimėjo tik po atkaklios kovos 75:79. Antrąją dieną Lietuvos ekipa net 27 taškais sutriuškino Ispanijos rinktinę, o finišavo dar viena stambia pergale prieš Ukrainą (108:63).

Turnyro nugalėtojais tapo Rusijos komanda, antroji vieta atiteko Lietuvai. Po lietuvių išsirikiavo Ispanija (3 vt.) ir Ukraina (4 vt.)

Po turnyro treneris V. Masalskis liko patenkintas pasiektais tikslais. „Tai buvo naudingos varžybos – turėjome galimybę išbandyti tuos kandidatus, kurie beldžiasi į rinktinės duris, tačiau iki šiol dar nebuvo joje žaidę. Taip pat pasinaudojome proga patikrinti ir kai kurių jau seniau žaidusių rinktinės narių formą“, - sakė lietuvių treneris.

Ne taip sėkmingai sekėsi merginų (1990 m. gim.) komandai, treniruojamai Ramunės Kumpienės. Lietuvaitės po atkaklios kovos 112:111 nugalėjo šeimininkę Rusijos komandą, tačiau kitas dvejas rungtynes pralaimėjo – Ispanijai 72:82 ir Ukrainai 75:79. Surinkusios vieną tašką, lietuvės užėmė ketvirtąją vietą. Trečioji vieta atiteko Ispanijos komandai, antros liko ukrainietės, nugalėtojų titulu ir merginų grupėje džiaugėsi šeimininkės – Rusijos komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją