Graikijos klubas stipriausioje šalies lygoje su viena pergale ir keturiais pralaimėjimais žengia 11-oje turnyrinės lentelės vietoje tarp 14 ekipų. Lietuviui antradienį po pietų Atėnuose bus atlikta medicininė apžiūra, po kurios žaidėjas skris į Heraklioną, iš kur vyks į vakarinę treniruotę Rethymno mieste.

Būtent Rethymno mieste šią vasarą vyko Europos jaunučių čempionatas, iš kurio lietuviai sugrįžo su bronzos medaliais.

24 metų 203 cm ūgio puolėjas iš Lietuvos tapo aštuntuoju lietuviu stipriausioje Graikijos lygoje. Sezono pradžioje klaipėdietis dalyvavo Malagos „Unicaja“ (Ispanija) peržiūroje, tačiau tikėdamasis aikštelėje praleisti daugiau laiko pasirašė vienerių metų sutartį su ULEB taurės dalyviu Vloclaveko „Anwil“ (Lenkija) klubu. Vis dėlto lapkričio viduryje žaidėjas nusprendė nutraukti sutartį su lenkų klubu dėl itin nedidelio aikštelėje praleidžiamo laiko ir išvyko į „Barons“ peržiūrą.

Šį mėnesį Rethymno klubas pasamdė naują vyr. trenerį Argirį Pedoulakį. Tai nėra nepažįstamas treneris Lietuvos krepšiniui. 2005 metais strategas atvedė į ULEB taurės finalą kitą Graikijos klubą Kozanio „Alfa Makedonicos“, kuris lemiamą mačą pralaimėjo Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Praėjusiame sezone Rethymno klubas laimėjo antrosios Graikijos lygos čempionatą ir iškovojo teisę žaisti stipriausioje lygoje. Graikijos taurės turnyre Rethymno klubas tik finale nusileido galingajam Atėnų „Panathinaikos“ su Ramūnu Šiškausku ir Robertu Javtoku.

V. Vasylius praėjusį sezoną žaidė NCAA studentų lygoje Old Dominions universiteto komandoje. Per 33 rungtynes, aikštelėje praleisdamas po 26 minutes, puolėjas iš Lietuvos vidutiniškai pelnydavo po 15,6 taško, atkovodavo po 6,1 kamuolio ir blokuodavo po 0,5 metimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją