C. Panucci jau tiksint pridėto laiko paskutinėms sekundėms šeštadienio rungtynėse su Škotija įmušė pergalingą įvartį, kuris užtikrino praėjusiais metais pasaulio čempionato finale susikovusioms Italijos ir Prancūzijos rinktinėms vietas 2008 metų Europos pirmenybių finaliniame turnyre.

Paklaustas, ar jis dėkingas C. Panucci už pelnytą įvartį, leidusį prancūzams nepriklausomai nuo paskutinio turo rezultatų patekti į finalinį Europos čempionato etapą, R. Domenechas atšovė: "Nemėgstu Panucci, tačiau bet kokiu atveju esu dėkingas. Rungtynių rezultatas manęs nejaudino, nes mes ruošiamės trečiadienį vyksiančioms rungtynėms su Ukrainos rinktine".

R. Domenechą ir C. Panucci aštrūs tarpusavio santykiai sieja dar nuo 2001 metų, kai dabartinis Prancūzijos rinktinės treneris pažėrė kandžią kritiką "Squadra Azzurra" žaidėjo atžvilgiu pastarajam rungtyniaujant Prancūzijoje, "Monaco" klube.

"Šis vaikinas turi visas ydas, kokias tik galima rasti futbole. Jis didžiausias sukčius, kurį pažįstu. Esu matęs keletą tokių "drumstėjų" tarp italų gynėjų, tačiau tokio kaip jis dar niekada. Laiko vilkinimas, tampymas už marškinėlių, pražangos iš už nugaros – jis tikras provokacijų meistras", - tuomet piktų žodžių negailėjo R. Domenechas.

R. Domenechas, kuris šią savaitę pavadino pasaulio čempionus "lygiųjų specialistais", taip pat pareiškė, jog Italijos rinktinė iškovojo pergalę dėl jo provokacinių komentarų: "Bent kartą jie nuveikė kažką naudingo. Jie laimėjo todėl, kad mano žodžiai suteikė jiems motyvacijos. Rungtynių nemačiau, nes nemėgstu užsiimti per daug nemaloniais reikalais".

"Jaučiu palengvėjimą ir tuo pačiu susierzinimą, nes, atvirai kalbant, norėjau, jog prieš Ukrainą tektų žaisti siekiant reikiamo rezultato. Tai mūsų komandos jėga, sugebėjimas atlaikyti spaudimą, kai mums gresia iškritimas – to pasiilgsiu. Bet vis dėlto esu laimingas, nes jei įveikėme atrankos barjerą, reiškia, jog to nusipelnėme", - samprotavo ekscentriškasis treneris.

Tuo tarpu kovingasis Italijos rinktinės saugas Gennaro Gattuso po pergalės prieš škotus taip pat nebuvo nusiteikęs draugiškai Prancūzijos rinktinės trenerio atžvilgiu: "Raymond'as Domenechas visuomet yra tokia rakštis, jis tikrai nenusipelno pasiekti finalinį etapą. Tikiuosi, jog kitais metais susitiksime su Prancūzija ir galėsime juos pamokyti".

Įtakingas Prancūzijos dienraštis "L'Equipe" sekmadienio ryte skelbė "Prancūzija gali bučiuoti kojas Italijai", o Italijos futbolo federacijos prezidentas Giancarlo Abete gavo padėką telefonu iš prancūzų federacijos vadovo. Tačiau "Les Bleus" žvaigždė Thierry Henry, kaip ir jo treneris, nebuvo linkęs dėkoti italams, nors pastariesiems nelaimėjus prieš Škotiją Prancūzijos rinktinei būtų reikėję taškų paskutiniame mače su Ukraina.

"Paskambinau draugui, norėdamas sužinoti rungtynių Glazge rezultatą. Kai išgirdau, atsikvėpiau ir ištariau: "Koks palengvėjimas". Tai – tarsi atpildas už sunkų pusantrų metų darbą. Bet kažkas turbūt nenorėjo, kad mes žaistume Europos čempionate. Laikraščiuose radau per daug žmonių, kurie sakė "milijonas ačiū". Prancūzija pateko į pirmenybes taip pat, kaip ir Italija, tai yra pati surinkusi 25 taškus", - sakė "Barcelona" puolėjas.

Kitas Barselonos klubo narys iš Prancūzijos Lilianas Thuramas pareiškė, kad dar neketina trauktis iš rinktinės ir yra pasirengęs patekti į Europos čempionate dalyvausiančios komandos sudėtį. Anksčiau 35 metų gynėjas buvo užsiminęs, kad baigtų karjerą nacionalinėje rinktinėje, jei Prancūzija nepakliūtų į Europos pirmenybes.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją