Kodėl? Todėl, kad protas persikrauna, panašiai kaip interneto puslapis. Kai grįžtate prie užduoties po pertraukėlės, esate atsigavę ir pasirengę toliau dirbti. Jei dirbate su nešiojamuoju kompiuteriu, dar geriau. Kas pusantros valandos persigabenkite jį į kitą kambarį. Pamatysite, kaip energijos padidės matant kitus vaizdus.

Laukdami prie kompiuterio galite atlikti kelis tempimo pratimus. Kai kraunasi interneto puslapis, pabandykite šiuos kaklo pratimus, kurie mažina įtempimą.

Lėtai pasukite galvą į dešinę tiek, kiek galite. Pabūkite šioje pozicijoje penkiolika sekundžių. Tuomet pakartokite tai su kairiąja puse. Kai atsikelsite pertraukėlei, stabtelkite tarp biuro durų. Pakelkite rankas. Tuomet ištieskite rankas į šalis, atsiremkite jomis į tarpdurį ir lėtai pasilenkite. Išlaikykite padėtį dvidešimt sekundžių.

Šie maži tempimo pratimai gali jus apsaugoti nuo streso. Daug biuro darbuotojų skundžiasi skaudančiu kaklu ar rankomis. Dažnos pertraukėlės ir pratimai padės jums ir apsaugos nuo panašių problemų ateityje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją