Klausimus stilistui siųskite mums el. paštu
stilius@delfi.lt

Geriausius klausimus jam perduosime, o atsakymų ieškokite kiekvieną pirmadienį skyrelyje "Stilius ir mada".

MOTERIMS

Kokios moteriškos liemenės šiuo metu madingos?

K.: Pačios madingiausios - klasikinės vyriškos liemenės iš klasikinių audinių. Galima variacija – nugara atvira, tvirtinama dirželiu. Puikiai atrodo nešiojant ant paprastų marškinių, o einant į klubą - baltos palaidinės ir džinsų.

Kokios pėdkelnės šiuo metu madingos? Ar gali būti dekoruotos aukso, sidabro siūlais?

K.: Pėdkelnių madą iš dalies diktuoja ir klimatas, todėl atvėsus orams madingos tampa storesnės matinės pėdkelnės, bet ne tik juodos. Žaiskite su spalvomis, lai pėdkelnės tampa pagrindiniu aprangos aspektu.

Paprastai aukso ar sidabro siūlais dekoruotos pėdkelnės atsiduoda kiču... Renkantis tokias patarčiau atsižvelgti į aprangą.

Ar tiesa, kad raštuotas ir spalvotas pėdkelnes riekia derinti prie asketiškos vienspalvės aprangos, kitaip išeis margumynas?

K.: Visiška tiesa, tačiau tas margumynas gali atrodyti ir stilingai. Viskas priklauso nuo gebėjimo derinti.

Kokie auskarai dabar madingi ir kokios pagrindinės derinimo prie aprangos klaidos?

K.: Pagrindinė klaida: moterys mėgsta dieną nešioti masyvius itin blizgius ar žėrinčius auskarus, kurie paprastai nešiojami prie vakarinės aprangos. Beje, jei vakarėlyje norite būti stilingos, rinkitės didžiulius natūraliais akmenimis dekoruotus auskarus.

Mano plaukai stori, šviesūs, neiškarpyti ir siekia juosmenį. Draugės ragina nusikirpti „kasą“, esą tokio ilgio plaukais atrodau senamadiškai, tačiau man taip labai gražu. Ką jūs patartumėte? Be to, esu girdėjusi, kad dažnai iškarpant plaukus jie nebeužaugs iki tokio ilgio, kokie užaugtų, jei nebūtų nuolat iškarpomi...

K.: sutinku su jūsų draugėmis. Plaukai juk atauga, nesvarbu, kiek juos iškarpysite. Kita vertus, jei puikiai jaučiatės su kasa, tikrai patariu jos nenukirpti. Pati pajusite, kada ateis laikas permainoms.

VYRAMS

Norėčiau nusimegzti šiltą vilnonę liemenę, kokį modelį (spalvą, raštą) patartumėte riktis?

K.: Šį sezoną išlieka rombais dekoruoti arba vienspalviai megztiniai. Kadangi tai liemenė, siūlyčiau klasikinės spalvos. Jei esate jaunas, galite rinktis pastelinių spalvų liemenes V formos iškirpte, arba priekyje užsagstomas sagomis (dėvimos prie tokio pat atspalvio marškinių).

Ar stilinga, kai iš vyriškos striukės (siekiančios juosmenį) išlenda marškiniai ar megztinio kraštas?

K.: Tiesą sakant, nelabai...

Kokios striukės dabar madingos? Dauguma vaikšto su pūstomis striukėmis, kurių kapišonai dekoruoti kailiu.

K.: Jos madingiausios ir kuo didesnis kapišonas bei kailis, tuo geriau. Jei nepatinka pūstos, siūlau rinktis prailgintą striukę iš neperšlampančios medžiagos, sujuosiamą diržu.

Gal yra kokių nors naujovių vyriškų glaudžių madoje?

K.: Pagrindinė taisyklė: prieš rinkdamiesi glaudes, kritiškai įvertinkite figūros privalumus ir trūkumus. Šiaip, kuo daugiau spalvų, tuo geriau (tik svarbu, kad spalvos nepersišviestų pro kelnes).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją