Blogiausiu atveju manipuliuoti linkusi moteris gali pabandyti pasinaudoti jūsų jautrumu ir suvaidinti emocijų audrą, bet dažniausiai į jos ašaras verta pažvelgti rimtai ir iki galo išsiaiškinti verksmo priežastis.

Priklausomai nuo jos nuotaikos kitimo priežasčių, jūsų reakcija gali būti labai svarbi nepageidaujamai situacijai užbaigti – ar bent jau padės jums išvengti emocijų kupino ginčo pilnu frontu.

Hormonai

Pašalinkime šią galimą priežastį iš kelio. Per keletą dieną prieš menstruacijų pradžią mergina gali būti emocingesnė nei įprastai ir į įprastus dalykus gali sureaguoti ašarų liejimu. Jei manote, kad jos reakcija yra perdėta, tai vis vien verta ją nuraminti ir elgtis užjaučiančiai, o ne tyčiotis ar visiškai ignoruoti jos jausmus, nepriklausomai nuo jūsų asmeninio požiūrio į situaciją.

Po kiek laiko ji pati galbūt pripažins, kad iš musės lipdė dramblį, bet šiuo metu nelieka nieko kito, kaip tik guosti ją. Nesuklyskite: tvirtinimas, kad visų jos ašarų priežastis yra PMS sukels visai teisėtą jos įtūžį ir pateksite į situaciją, kurios visai nenorėjote.

Manipuliavimas

Moterys gana anksti gyvenime supranta, kad vyrai, susidūrę su verkiančia moterimi, jaučiasi gana nepatogiai ir dažniausia stengsis padaryti viską, kad tik sustotų ašarų srautas. Nesvarbu, ar tai būtų mokytojas, pakėlęs prastą pažymį už nerišlų rašinį apie nudvėsusį šunį, ar tėtis, savo mažai mergaitei nupirkęs tai, ko ji nori, kad prekybos centre nekiltų skandalas.

Jei panelei vaikystėje pavykdavo ašaromis išprašyti tai, ko jai reikia, tai ji nedvejodama naudosis ta pačia taktika suaugusi, savo vaikino atžvilgiu. Deja, atskirti nuoširdžias ašaras nuo apsimestinių nėra lengva, ypač draugystės pradžioje. Jei abejojate jos nuoširdumu, tai geriausia būtų pasistengti pasišalinti iš esamos situacijos: tai suteiks garantiją, kad padėties nepabloginsite ir neįkliūsite į jos pinkles.

Nuoširdžios emocijos

Jei negalima kaltinti hormonų ir noro manipuliuoti, tai jos ašarų priežastis tikriausiai bus nuoširdžios ir stiprios emocijos. Vienintelis dalykas dėl kurio ji pasijus geriau – tai leisti jai pasijusti išklausyta ir suprasta. Ar ji būtų kieno nors įskaudinta (galbūt ir jūsų), ar suirzusi ir bejėgė situacijoje, kurios negali kontroliuoti (tarkime, sunku susirasti naują darbą), norėdama išlieti savo susikaupusias emocijas ji gali pulti į ašaras.

Tokioje trapioje padėtyje ji visai nelaukia, kad jai į pagalbą ateis Supermenas. Ji tikriausiai nori kažko, kas įsiklausytų į jos jausmus, ją suprastų ir paremtų, kad ji galėtų pati viską išspręsti.

Pyktis

Skirtingai nei vyrai, moterys neretai puola ašaroti jausdamos nesuvaldomą pyktį, dažniausiai situacijoje, susijusioje su stipriomis emocijomis – pavyzdžiui, kai bando papasakoti istoriją apie tai, kaip siaubūnas viršininkas ją atleido ar užsipuola jus dėl ko nors, kas ją varo į neviltį.

Kai taip atsitinka, jūsų reakcija turi būti visai kitokia, nei sufleruotų instinktas – jos guodimas būtų visiškai netinkamas. Tai būtų kažkas panašaus į bandymą apkabinti lokį: nepatartina, o galbūt ir mirtina.

Viskas, ko jai reikia tokioje situacijoje – tai vienkartinis jos bėdų išsipasakojimo išklausymas (nepriklausomai nuo to, ar kaltininkas – jūs, ar ne), o tuomet sprukite kuo toliau ir suteikite jai pakankamai laiko atvėsti.

Kai ji yra be galo įpykusi, bandymas su ja kalbėtis protingai visai nebus rezultatyvus. Bet atsargiai: bandymas sprukti neišklausius situaciją tik pailgins. Leiskite jai nuritinti akmenį nuo širdies, nes ji nusiraminti galės tik po to, kai išlies visą tulžį.

Prisiminimai

Tikriausiai nedaug laiko skiriate apmąstymams apie praeitį – išskyrus girtavimus ir paleistuvystes pirmuosiuose universiteto kursuose ar tą nuostabų metimą per visą salę dar mokantis mokykloje. O štai moterys yra iš prigimties linkusios į prisiminimus ir gali valandų valandas praleisti galvoje lyg filmus prasukinėdama praeities įvykius.

Ašarojimo tikimybė beveik visiškai nepriklauso nuo to, ar prisiminimai yra geri, ar blogi. Bet kuriuo atveju, tie laikai yra praeityje, o tai jau savaime gali tapti ašarojimui tinkamos melancholiškos nuotaikos priežastimi.

Jei grįžęs namo rasite savo išrinktąją apsikabinusią nuotraukų albumą ir nosinaičių dėžutę, nemanykite, kad taip yra dėl to, jog ji lygina jus ir buvusius savo vaikinus. Pabandykite prie jos prisijungti, paklauskite, apie ką ji galvoja. Bandymai priartėti prie jos tuo metu, kai ji paskendusi praeityje, gali būti bauginami, bet, tiesą sakant, tai puiki proga daugiau sužinoti apie ją ir jos praeitį, o dažniausiai viskas baigsis prisiminimu, kad jos dabartinis gyvenimas su jumis yra nuostabus.

Geriausias būdas užtvenkti jos ašarų upelius – įtraukti mylimąją į aktyvų pokalbį, leisti jai pasireikšti. Tuo metu tai gali pasirodyti lyg kankynė, bet po to ji jausis jums artimesnė, pradės jus labiau vertinti.

Daugeliui vyrų ašarojimas – tai nesuvokiamas dalykas, o patekus į situaciją, kuri yra kupina emocijų ir ašarų, jiems gali būti sunku elgti tinkamai. Tikriausiai jums atrodys, jog jos ašarų stabdymas yra ne jūsų galioje, bet iš tikrųjų gali būti, kad esate vienintelis tai galintis padaryti žmogus.

Viskas, ko jums reikia – nustatyti verksmų priežastį ir veikti atitinkamai. Ką bedarytumėte, niekada nekaltinkite PMS – net jei jūs, ji ir kalendorius tai kuo puikiausiai žino – ir viskas bus gerai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją