Lietuvos šachmatininkė (ELO reitingas 2460) žaidusi baltosiomis figūromis 72-ajame ėjime praeinamą pėstininką pavertė valdove ir 73-ajame ėjime H.Dronvalli (ELO 2248) pasidavė.

Po keturių turų V.Čmilytė turi 2 taškus ir pakilo į ketvirtąją vietą šešių šachmatininkių A grupėje. Pirmauja grupėje po 2,5 taško turinčios kinietė Li Ruofan bei rusės Jekaterina Kovalevskaja ir Svetlana Matvejeva.

Sekmadienį šioje grupėje kitos dvi partijos baigėsi lygiosiomis: lygiosios užfikuotos tarp abiejų Rusijos didmeistrių, bei L.Ruofan ir gruzinės Majos Čiburdanidzės dvikovoje.

Pirmadienį penktajame ture Lietuvos šachmatininkė žais su S.Matvejeva. Tik pergalė V.Čmilytei atvertų kelią į ketvirtfinalį.

Pasaulio taurės turnyre Indijoje žaidžia 24 vyrai ir 24 moterys. Pirmajame etape dalyviai suskirstyti į keturias grupes po šešis. Į ketvirtfinalį tiek vyrų, tiek moterų varžybose pateks du geriausi kiekvienos grupės šachmatininkai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją