Lietuvos šachmatininkė (ELO reitingas 2460) žaidė juodosiomis figūromis ir lygiosios su ruse (ELO 2466) buvo pasiektos po 51-ajame ėjime. Be karalių, abiem partijos dalyvėms susitikimo pabaigoje liko po bokštą, žirgą ir pėstininką.

Po šių lygiųjų V.Čmilytė kartu su gruzine Maja Čiburdanidze ir Indijos šachmatininke Harika Dronavalli turi po tašką ir šešių šachmatininkių A grupėje dalijasi ketvirta-šešta pozicijomis. Beje, pastarųjų sportininkių dvikova šeštadienį baigėsi H.Dronavalli pergale.

Pirmauja grupėje po 2 taškus turinčios rusės Svetlana Matvejeva, Jekaterina Kovalevskaja ir kinė Li Ruofan. Šeštadienį S.Matvejevos ir L.Ruofan mačas baigėsi lygiosiomis.

Pasaulio taurės turnyre Indijoje žaidžia 24 vyrai ir 24 moterys. Pirmajame etape dalyviai suskirstyti į keturias grupes po šešis. Į ketvirtfinalį tiek vyrų, tiek moterų varžybose pateks du geriausi kiekvienos grupės šachmatininkai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją