Naująjį įstatymo projektą jau yra pradėjęs svarstyti Seimas.

„Mes manome, kad reikia griežtinti (vairuotojo pažymėjimo išdavimą – DELFI). Jei 17 metų sulaukę žmonės pradės vairuoti transporto priemonę, kai dabar matome, kaip jaunimas elgiasi ir kiek avarijų padaro, tai tikrai avaringumas padidės", – trečiadienį sakė A. Butkevičius.

Tuo tarpu naują įstatymo redakciją rengusios darbo grupės vadovas Seimo narys Vytautas Čepas laikosi kitokios nuomonės.

„Tai padaryta dėl labai paprasto dalyko. Patys matot, kad kaime 16-mečiai vairuoja, neturėdami teisės įgyti vairuotojo pažymėjimus, galbūt duokime jiems laikinuosius pažymėjimus", – Seimo posėdyje pristatydamas projektą sakė jis.

Įstatyme taip pat siūloma numatyti, kad pradedantiems vairuotojams išduodamas tik 2 metus galiojantis vairuotojo pažymėjimas, o vėliau jis keičiamas į nuolatinį tik baigus tęstinius kursus.

Trečiadienį Vyriausybėje nuspręsta, kad vairuotojų rengimu rūpinsis Susisiekimo ministerija, kuri ir parengs naująją tvarką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją