"Aš visada sakau, kad Lietuva turi pasiekti pusfinalį. Pastaruoju metu konkurencija krepšinyje labai didelė, krepšinio rinktinių pajėgumas vienodėja, o medalius lemia įvairūs niuansai, sėkmė ir kiti dalykai. Manau, kad Lietuvos rinktinė yra tarp krepšinio grandų, todėl olimpinėse žaidynėse mes turim būti tarp keturių stipriausių komandų, - Eltos korespondentui pažymėjo R. Butautas. - Aišku, Pekine sieksim medalių, ir kuo aukštesnės prabos".

R. Butautas sakė, kad Lietuvos rinktinės nepatekimas į Europos čempionato pusfinalį būtų buvęs staigmena. "Lietuva - krepšinio šalis. Tai Europoje pripažįsta visi. Jei Ispanijoje būtumėm nepatekę į pusfinalį, daugelis tai būtų laikę netikėtumu", - teigė 43 metų krepšinio specialistas.

R. Butautas šalies vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas eina pirmus metus. Iki šiol jis dirbo su Lietuvos jaunimo ir jaunių rinktinėmis.

"Europos vyrų čempionatas buvo labai sunkus. Juk tai - aukščiausio lygio varžybos, kur įvairūs niuansai, net sekundžių dalys reiškia labai daug. Panašu ir jaunimo čempionatuose, tačiau suaugusiųjų pirmenybėse - viskas kvadratu. Čia ir atsakomybė daug didesnė", - sakė R. Butautas, kurio vadovaujama šalies jaunimo rinktinė 2005 metais tapo pasaulio čempione.

R. Butautas teigė, kad Senojo žemyno čempionatas jam davė labai daug patirties. "Dalyvavimas tokiame čempionate žaidėjui prilygsta pusės metų treniruotėms. Treneriui - tas pats, jei ne daugiau", - pabrėžė Lietuvos rinktinės strategas.

Lietuvos rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius sakė, kad jam buvo malonu dirbti su R. Butautu. "Mums, žaidėjams, nebūna idealių trenerių. Bet jis yra labai nuostabus žmogus, su kuriuo malonu dirbti, kuris gerbia žaidėjus. Ir tai yra svarbiausia. Esu labai patenkintas, kad galėjau padirbėti su juo", - teigė Š. Jasikevičius.

Vienas Lietuvos rinktinės lyderių sakė, kad jis nusiuntęs NBA klubo "Cleveland Cavaliers" vidurio puolėjui Žydrūnui Ilgauskui žinutę, jog šis jau ruoštųsi į Kiniją.

Š. Jasikevičius liko sujaudintas sutikimo Vilniuje. "Prie Baltojo tilto mus pasitiko tiek daug žmonių. Įspūdis nerealus. Laimingas, kad galiu pasidžiaugti tokiomis minutėmis, - pažymėjo 31 metų krepšininkas. - Ačiū tiems žmonėms, kurie sirgo už mus, kurie atėjo sutikti. Mes visą laiką žaidžiame tik dėl jų".

Š. Jasikevičius džiūgavo, kad Ispanijoje pavyko iškovoti medalius. "Svarbiausia, kad kažką parvežėm į Lietuvą, kuri kitą vasarą galės žiūrėti krepšinį iš Pekino. Tai mūsų šaliai reiškia labai daug", - pabrėžė Lietuvos rinktinės gynėjas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją