"Esu labai laimingas ir didžiuojuosi savo komanda. Graikai kovojo kaip kariai, bet šįvakar mes buvome stipresni. Esame pavargę ir turime džiaugtis pergale", - kalbėjo mūsų šalies komandos strategas.

Rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi, kad krepšininkai kitų metų vasarą galės šiek tiek pailsėti.

"Labai džiaugiuosi, kad iškovojome medalius ir išvengėme olimpinių žaidynių atrankos turnyro, tad galėsime šiek tiek pailsėti kitą vasarą", - sakė Šarūnas.

"Nors tai ir ne aukso medalis, aš jį paimsiu, - po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės puolėjas Darius Songaila. - Aišku, tai nuostabus jausmas. Dabar turėsime didžiausią dėmesį skirti olimpinėms žaidynėms".

Graikijos nacionalinės komandos vyriausiasis treneris Panagiotis Yannakis: "Sirgaliai ir vėl išvydo puikias rungtynes. Mano komanda kovėsi iš viso širdies ir sielos, bet mums pritrūko skaidraus proto".

"Lietuviai žaidė geriau. Čempionatas buvo labai sunkus, galėjome pasiekti geresnį rezultatą, tačiau galėjome pasirodyti ir blogiau. Mes esame aukšto Europos krepšinio lygio. Paskutinėse rungtynėse nesužaidėme taip gerai, kaip galėjome, tačiau stengėmės, ir tai svarbiausia", - kalbėjo krepšinio specialistas iš Graikijos. Jis pažymėjo, kad dabar pagrindinis jo komandos tikslas bus tinkamai pasiruošti Pekino olimpinių žaidynių atrankos turnyrui ir patekti į pagrindines varžybas.

Kartu su bronzos medaliais Lietuvos krepšininkai iškovojo kelialapį į 2008 metų Pekino olimpines žaidynes, o graikams dėl šios teisės dar teks pakovoti atrankos turnyre.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją