Tai George‘o nepatenkino, todėl jis po metų grįžo pas mediką ir paprašė persodinti dar 2400 folikulų. „Galėčiau operuotis dar kartą ir vis vien nebūčiau visiškai plaukuotas. Esu labai patenkintas, bet 2400 persodintų plaukų – tai dar ne labai plaukuota krūtinė“,- dabar sako George‘as.

George‘o siekis būti kaip įmanoma plaukuotesniam nėra toks neįprastas, kaip galėtų pasirodyti. Jis – vienas iš augančios „retroseksualų“ grupės atstovų, rašo www.msn.com. Šie vyrai niekina metroseksualumą, kuris dažnai derinamas su moteriška estetika ir vertina senamadišką vyriškumą.

Kosmetinės ir plaukų persodinimo chirurgijos specialistai sako, kad vis daugėja pacientų, norinčių atrodyti šiurkščiau: prašoma plaukuotesnių krūtinių, tankesnių barzdų, kampuotesnių skruostikaulių ir žandikaulių. Garsus Beverly Hills (JAV) plastikos chirurgas Paulas Nassifas pastebėjo, kad kinta nuotraukos, kurias kaip etalonus atsineša išvaizdą keisti norintys vyrai. Prieš keletą metų „buvo nešamos berniukų gražuoliukų nuotraukos“, - sakė chirurgas. Tačiau dabar, pasak jo, poreikiai pasikeitė: „Duokite man didelį, stiprų, vyriškesnį smakrą“, - pasakojo P.Nassifas.

Didžiajai daugumai vyrų, apsilankančių pas plaukų persodinimo specialistus, vis dar ramybės neduoda plikti pradėjusi galva. Bet pastaraisiais metais daugėja ir vyrų, prašančių daugiau veido ar krūtinės plaukų. Tarptautinės plaukų atauginimo chirurgijos bendrijos duomenimis, 2004 metais JAV buvo atliktos 765 veido ir krūtinės plaukų priauginimo operacijos, o 2006 metais šis skaičius šoktelėjo iki 1189.

Majamyje dirbantis J.Eppsteinas per pastaruosius 18 mėnesių atliko 10 veido ir krūtinės plaukų priauginimo operacijų – dukart daugiau nei per anksčiau per tą patį laikotarpį. Kosmetinės chirurgijos fronte dirbantys specialistai teigia, kad vyrai savo vyriškumo įspūdį taip pat nori sustiprinti, prašydami rinoplastinių (nosies plastinių) operacijų – jie dažniausiai nori nosį pasididinti.

Vienas iš norinčiųjų pasididinti nosį yra dvidešimtmetis Mike‘as Love‘as iš Arizonos. Praėjusiais metais jam buvo atlikta operacija, kurios metu buvo aptrumpinta, jo manymu, per didelė noris, kad, paciento teigimu, būtų pasiekta „veido bruožų harmonija“. Bet, pasak jo, po operacijos nosis tapo „per maža, beveik moteriška“. Todėl M.Love‘ui lapkritį bus atlikta antra operacija. Jam kur kas labiau patinka nauja pažadėtoji nosies forma. „Ji atrodo kur kas vyriškiau. Tokia mano veidui tiks kur kas labiau“. Nebent, žinoma, jo persigalvoti neprivers kokia nors nauja mada.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją