Trečioje vietoje – dar vienas latvių Martino Būčinso ir Renaro Francio ekipažas.

Po pirmosios dienos varžybų pirmavęs Roko Lipeikio ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas, vairuojantis "Mitsubishi Lancer Evo VIII" automobilį, yra ketvirtas.

Jiems ant kulnų mina dar trys kaimyninės Latvijos ralio meistrų Janio Vorobjovo, Ivaro Caunės ir Aivio Egles ekipažai.

Iš viso ralyje "Aukštaitija 2007" sportininkų laukia 306,55 km atstumas, iš kurių - 113,75 km - greičio ruožai. Didžiąją dalį greičio ruožų (107,75 km) sudaro keliai, turintys žvyro dangą, ir tik du paskutinieji greičio ruožai Utenos mieste, kurių bendras ilgis 6 km - asfalto.

Šių metų "Aukštaitijos" ralyje dalyvauja 94 sportininkų ekipažai iš keturių šalių - Danijos, Latvijos, Suomijos ir Lietuvos. Lenktynių nugalėtojui atiteks Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) įsteigta taurė.

Ralio "Aukštaitija 2007" oficialiu automobiliu tituluojamas prancūziškas "Renault". Įvairių versijų šios markės automobiliais ralyje važiuos net 15 ekipažų. Visi jie varžysis ir dėl specialaus prizo, kurį įsteigė "Lautra Motors" ir kuris atiteks greičiausiam šios markės automobilį vairavusiam ekipažui.

"Aukštaitijos" ralį jau šeštus metus iš eilės rengia automobilių sporto klubas AJAGS.

Šiemet jis sutampa su Lietuvos automobilių ralio atviro čempionato ketvirtuoju etapu, su Baltijos šalių ralio taurės (BRC) bei Šiaurės Europos zonos ralio čempionatų (NEZ) ketvirtaisiais, baigiamaisiais, etapais, taip pat Latvijos atvirojo automobilių ralio čempionato septintuoju etapu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją