"Jaučiausi gerai, - po pralaimėto mačo sakė Dalaso "Mavericks" ekipos žvaigždė. - Manau, kad draugiškos rungtynės padės sugrąžinti sportinę formą. Žaisime dar 4 ar 5 draugiškas rungtynes, todėl spėsiu įgauti gerą formą".

Pirmasis europietis, gavęs naudingiausiojo NBA žaidėjo titulą, prieš dvejus metus su Vokietijos komanda Europos čempionate Serbijoje iškovojo sidabro medalį, o D.Nowitzki buvo išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju.

Vis dėlto krepšininko nuomone, Vokietijos rinktinėje žaidžia ne jis vienas. "Turime pajėgią komandą. Jau parodėme savo jėgą prieš dvejus metus".

Paklaustas apie Europos čempionato favoritus, Lietuvos rinktinės, su kuria Vokietijos komanda kovos C grupėje, D.Nowitzki nepaminėjo. "Manau, kad pajėgiausios rinktinės bus šeimininkė Ispanija bei čempionės titulą ginsianti Graikija. Tačiau net ir su šiomis ekipomis galime kovoti bei tikėtis pergalės", - sakė D.Nowitzki.

Vokietija dar sužais draugiškas rungtynes su Portugalijos, Rusijos ir Italijos rinktinėmis. "Mums beliko labiau susižaisti. Reikėtų šiek tiek sustiprinti gynybą ir viskas bus gerai", - sakė krepšininkas.