Kiek žinau, yra entuziastų, kurie žūtbūt bando sulipdyti kitą miesto komandą ir atstovauti su ja LKL Panevėžiui. Tačiau bėda dar viena - nėra beveik jokios informacijos, kas vyksta ir kaip klostosi krepšinio reikalai mieste. Miestiečiams tikrai trūksta informacijos! Nuo LKL sezono pabaigos, kai pasirodė informacija, kad klubas bankrutuoja ir galimas naujo klubo steigimas, per visą vasarą nesulaukėme jokios žinios“.

Tokį laišką PB redakcija gavo iš „miestiečiu“ pasivadinusio panevėžiečio. Nors PB ne kartą rašė apie Panevėžio krepšinio komandos sunkumus, tačiau ir šį kartą nusprendėme pasidomėti, koks komandos likimas.

Pastarosiomis dienomis sporto visuomenėje daug kalbama apie tai, ar Panevėžys turės rudenį vyrų krepšinio komandą, galinčią dalyvauti LKL čempionate. Atsakymas šiandien yra: taip.

Į pagalbą - „Techasas“

Visų pirmas gelbėti miesto krepšinio suskubo žinomo Panevėžyje parduotuvių tinklo „Techasas“ savininkas Darius Gaudiešius. Norint dalyvauti LKL reikėjo steigti naują klubą. Tą verslininkas ir padarė. Jis dabar vadinasi „Techasas“, o komandos pavadinimas kol kas liko senasis - „Panevėžys“.

Miesto sporto vadovo Bronislavo Pliavgos nuomone, atgaivinti skolose skendintį senąjį klubą nėra jokių galimybių. Jau visoje Lietuvoje skamba, kad „Panevėžys“ yra nemokus.

KKSC direktorius apie naujo klubo steigimą kalbėjo su LKL vadovybe. Ši pritarianti tokiai idėjai, tik reikalauja, kad naujasis klubas prisiimtų įsipareigojimą išmokėti skolas žaidėjams - 217 tūkstančių litų.

Tiki sėkme

Pasak miesto krepšinio likimui neabejingo verslininko D.Gaudiešiaus, pagrindinė misija - teisingas klubo veiklos organizavimas.

„Aš jau seniai mačiau ir žinojau, kad klubo veikla organizuojama netinkamai. Mane kvietė būti rėmėju, tačiau, matydamas, kad investuosiu kaip į balą, siūlymų nepriėmiau. Dabar atsirado galimybė ir ja buvo pasinaudota. Bandysime ir norime kompensuoti įsiskolinimus buvusiems žaidėjams. Be to, versle turiu nemažai patirties. Mėgstu iššūkius, žinoma, ne avantiūristinius. Manau, kad šis sumanymas pagal mūsų jėgas. Norime, kad visiems - krepšininkams, treneriams ir, žinoma, miestui - būtų gerai“, - PB sakė verslininkas.

Jis patikino nekantriai laukiantis LKL posėdžio, įvyksiančio kitą trečiadienį, rugpjūčio 29-ąją. Ten ir turėtų paaiškėti, ar Panevėžio komandai bus leidžiama dalyvauti pirmenybėse.

Trykšta entuziazmu

Optimizmo nestokoja ir naujasis komandos treneris Aurimas Matulevičius. Pagal LKL reikalavimus, klubas privalo sudaryti minimalų 600 tūkstančių litų biudžetą. Kadangi būtina prisiimti 217 tūkstančių litų skolą žaidėjams, iš viso reikia turėti bent jau 817 tūkstančių litų. Naujasis treneris patikino: nors dar ieškoma rėmėjų, jau dabar klubo biudžete yra pakankamai lėšų, kad komanda galėtų pradėti pirmenybių kovas net ir šiandien.

Apie trenerį

Treneris Aurimas Matulevičius gimė 1976 metų rugpjūčio 6 dieną Panevėžyje. Dar mokydamasis vienos vidurinės mokyklos dvyliktoje klasėje buvo pakviestas žaisti tuometėje Panevėžio „Lietkabelio“ komandoje. A. Matulevičius 1999 metais Klaipėdos universitete įgyjo aukštojo mokslo pedagogo specialybės bakalauro diplomą, o 2000-aisiais išvyko į JAV.

Prabėgus vos keliems metams Čikagoje, treneris įsitraukė į „A.S.K. Lituanica“ vaikų krepšinio treniravimo programą ir sėkmingai treniravo jaunuosius krepšininkus. Aurimas - Čikagos lietuvių krepšinio lygos (ČLKL) įkūrėjas ir direktorius bei „Čikagos Žalgirio“ komandos treneris. Aktyvus panevėžietis subūrė ir Čikagos lietuvių moterų „Baltijos“ komandą, Čikagos lietuvių futbolo bei tinklinio lygas.

Treneris sako, kad krepšinis yra visas jo gyvenimas. Klausantis tikrai susidaro įspūdis, kad jis gyvena krepšiniu, suderina savo pomėgį su sunkiu ir kartais visai nedėkingu darbu, absoliučiai save išreiškia veikloje, kurią itin mėgsta. Vadovaudamasis noru veikti, pradžioje nesiekiant ir nesitikint jokios materialinės naudos, žingsnis po žingsnio siekia tikslų įgyvendinimo. Todėl šiandien tvirtai gali pasakyti, kad dirba mėgstamą darbą.

„Visada sakiau - jei tektų dirbti Lietuvoje, pirmoji komanda, kurią treniruočiau, būtų gimtojo miesto. Siūlymo treniruoti panevėžiečių ekipą sulaukiau iš jau Anapilin išėjusio buvusio Panevėžio krepšinio prezidento Vlado Jackevičiaus. Per šį mėnesį du kartus spėjau atvykti iš Amerikos į Panevėžį. Susitikęs su Pliavga ir Gaudiešiumi aptarėme kai kurias sąlygas. Mane patraukė ne materialūs dalykai. Svarbiausias motyvas - ištraukti klubą iš duobės ir tęsti seniausio Lietuvos krepšinio klubo tradicijas. Amerikai pasakiau sudie, o ateityje planuoju treniruoti ir vaikus“, - dėsto optimizmu trykštantis vyras.

Žais ir užsieniečiai

Krepšininkai, besirengiantys naujajam sezonui, treniruojasi jau beveik mėnesį ir tik vakar surengė pirmąją treniruotę salėje. Iki tol sportininkai treniravosi lengvosios atletikos manieže, bėgiojo po Skaistakalnio parką - šiose vietose vyko bendrojo fizinio pasirengimo treniruotės.

„Jau tikrai žinome, kad kitą savaitę į Panevėžį iš JAV atvyks trys krepšininkai. Įžaidėjas Cristopheris Hillas praėjusiais metais atstovavo vienam Rumunijos aukščiausiosios lygos klubui, anksčiau žaidė Viskonsino valstijos Milvokio universiteto komandoje. Kitas žaidėjas, atakuojantis gynėjas Mike'as Smithas šiemet baigė Čikagos St. Francis universitetą. Dar vienas naujas žaidėjas - tai aukštaūgis 2 m 12 cm „centras“ Kerry Gibsonas iš Viskonsino“, - aiškina komandos strategas.