"Vaikinai labai stengiasi: niekas nesimuliuoja, neinkščia, - Rusijos sporto dienraščiui "Sport-Ekspress" teigė A.Sireika. - Mane, kaip trenerį, tai labai džiugina".

- Truputį papasakokite apie naujoką Josephą Forte'ą.

- Jis adaptavosi labai greitai. Turiu tokią nuojautą, kad Josephas jau seniai žaidžia komandoje. Jis dirba treniruotėse, kaip sakoma, negailėdamas savo pilvo.

- O ką galite pasakyti apie pasibaigusį žaidėjų parinkimą?

- Praėjusį sezoną buvo tam tikrų sunkumų keičiant žaidėjus. Neužteko rusų. Norėtųsi, kad kiekvienoje pozicijoje rungtyniautų lygiaverčiai krepšininkai. Lengvojo krašto puolėjo pozicijoje Saulių Štombergą ir Jarodą Stevensoną pakeitė Viktoras Keyru ir Tariqas Kirksay. Neturėjome pajėgaus atakuojančio gynėjo, o dabar turime J.Forte. Nebuvo tikro vidurio puolėjo - dabar turime Virgilą Stanescu.

Būtina padaryti taip, kad galima būtų išnaudoti visą sudėtį, keisti taktiką. Pavyzdžiui, anksčiau mes "nepresinguodavome", naudojome klasikinę gynybą, nes tai leido tuometinė sudėtis.

- Kokį matote ateinantį sezoną?

- Manau, kad jis bus įdomus. Pažadu, kad "Uniks" pasistengs pasirodyti tinkamai.

- Dėl kurio žaidėjo netekties labiausiai apgailestaujate?

- Štombergo. Jis - unikalus, įvairiapusiškas žaidėjas, puikus žmogus. Kaip jis pats prisipažino, praeitas sezonas jam buvo vienas geriausių karjeroje. Gaila, kad trauma jam neleido sužaisti finale. Tokie universalūs žaidėjai pasitaiko retai. Antro Štombergo man kol kas sutikti nepavyko.

- Kas bus komandos kapitonas?

- Nežinau. Išrinksime, kai susirinks visi.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją