"Turėjau keletą pasiūlymų iš kitų klubų, tačiau rimčiausio sulaukiau iš "Lietuvos ryto". Tikiu, kad klubas suteiks puikias sąlygas sportuoti ir čia galėsiu toliau tobulėti", - portalui lrytas.lt sakė M.Anisimovas.

Praėjusį sezoną M.Anisimovas "Neptūno" gretose Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 17,9 taško ir atkovodavo po 8,4 atšokusio kamuolio.

Anksčiau žiniasklaidoje buvo teigiama, kad M.Anisimovu domisi Bolonijos "Climamio" (Italija) ir Kauno "Žalgirio" komandos. Tačiau žalgiriečiai pasirašė sutartį su iš "Lietuvos ryto" atleistu Eurelijumi Žukausku, o italus sustabdė painios ankstesnio žaidėjo kontrakto sąlygos.

Dar prieš 8 metus krepšininkas buvo susaistytas sutarties su tuometiniu Kauno "Merkurijaus" krepšinio mokyklos vadovu Sauliumi Dubninku. Tada 14 metų M.Anisimovas atvyko į Kauną ir jo mama su kauniečiais pasirašė sutartį iki 2010 metų. Sulaukęs 18 metų krepšininkas jau pats savo parašu patvirtino sutartį.

Vėliau M.Anisimovui pereinant į "Šiaulius", Rygos "Barons" ir "Neptūną" naujųjų klubų vadovai turėjo pasirašyti nuomos sutartis su S.Dubninku. Praėjus vos savaitei po sutarties su "Neptūnu" pasirašymo S.Dubninkas žuvo per eismo įvykį. Krepšininko kontraktą perėmė S.Dubninko žmona, vėliau ji sutartį perdavė dukrai, o ši - savo vyrui. M.Anisimovo kontrakto savininkams priklausė Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujanti Kauno "Hermio projektų-KKM" ekipa.

Tolimesnes vidurio puolėjo derybas su kitomis komandomis pristabdydavo aplinkybė, jog daug kas norėjo išvengti kontrakto išpirkos mokėjimo, o kas buvo tiksliai parašyta sutartyje, pasak krepšininko, nežinojo net jis pats.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją