Vėliau, XIV amžiuje, sviestmedį aprašė keliautojai, o gandas apie ypatingas galias grožiui turinčią medžiagą kitose tautose pasklido tik XVIII amžiaus pabaigoje.

Užklupus itin karštai vasarai, oda nuolat kenčia nuo pavojingos saulės kaitros, dulkių, todėl jai puoselėti ypač svarbu pasirinkti tinkamas kūno priežiūros priemones.

Sviestmedžio sviestas - natūralus riebalinis ekstraktas, dėl išskirtinių savybių itin vertinamas kosmetikos pasaulyje.

Svarbu žinoti, kad:

nors sviestmedžio sviestas yra pakankamai riebus, jis vis dėlto puikiai įsigeria į odą, nepalikdamas nemalonaus riebalų pojūčio, jame yra daug vertingų muilo nesunaikinamų medžiagų. Todėl pasitepus kremu ar losjonu, kurio sudėtyje yra šio unikalaus sviesto, odoje dar ilgai išlieka gydomąjį ir regeneruojamąjį poveikį turinčių medžiagų.

Gydytojai dermatologai teigia, kad sviestmedžio ekstrakte yra priešuždegiminių medžiagų, gydančių įvairiausius odos negalavimus, apsaugo nuo saulės nudegimo.

Sviestmedžio sviestas gausiai prisotintas natūralaus vitamino A, kuris efektyviai maitina ir ramina sausą, šiurkščią, raukšlėtą, spuoguotą odą, skatina ląstelių atsinaujinimą.

Vitaminas E veikia kaip antioksidantas, atitolinantis senėjimo procesus, mažinantis vėžinių ląstelių atsiradimo galimybę, gerina mikrocirkuliaciją.

Sviestmedžio sviesto sudėtyje taip pat yra kariteno, alantoino (tai natūrali medžiaga, aktyvinanti ir stimuliuojanti ląstelių veiklą) bei vitamino F. Sviesto sudėtyje esančios riebalų rūgštys yra nepakeičiamos odai drėkinti bei jos elastingumui palaikyti.

Emulsija, turinti sviesmedžio sviesto, naudojama veido, lūpų, nosies gleivinės, galvos, net itin jautrios paakių odos priežiūrai. Tai - ir puiki priemonė žaizdelėms gydyti bei paraudusiai odai puoselėti.

Klinikinėmis studijomis įrodyta, kad sviestmedžio sviestas atnaujina ir atgaivina odą mažiau nei per 4-6 savaites. Ji tampa švelnesnė ir glotnesnė.

Dėl tokios gausybės gydomųjų komponentų ir aktyvaus drėkinimo, sviestmedžio sviestas yra unikalus atidžios kūno priežiūros ir grožio produktas. Naudojamas masažams, viso kūno odos priežiūrai jis ne tik teigiamai veikia odą, bet atpalaiduoja raumenis ir skatina kraujotaką.

Nepamirškite palepinti ir plaukų:

sviestmedžio sviestas ypač rekomenduojamas sausų plaukų priežiūrai. Sviestas juos sudrėkina, maitina, apsaugo nuo lūžinėjimų ir žalingo aplinkos poveikio, skatina jų augimą ir suteikia sveiko blizgesio,

sausiems ir kenksmingos aplinkos nualintiems plaukams rekomenduojama daryti kaukes: įtrinti plaukus sviestmedžio aliejumi ir palaikyti apie valandą, tuomet išskalauti vandeniu. Jei plaukai ypač sausi, įtrinti plaukų galiukus ir po plovimo.

Tai įdomu:

net ir mūsų dienomis sviestmedžio sviesto gavyba Afrikoje išliko tokia pat kaip prieš tūkstantį metų. Tradiciškai švelniai žalsvas sviestas išgaunamas iš vaisių, labai panašių į avokadą. Pirmiausia išimami kauliukai, jie išverdami, išdžiovinami saulėje ir paskrudinami. Visiškai išsausėję kauliukai sulaužomi rankomis, išgauti 1 kg sviesto reikia net 20 valandų.

Sviestmedžio sviestas puikiai pagelbės:

sukietėjus odai, varginant egzemoms, dermatitui,

išsausėjusiai ir pleiskanojančiai odai,

kamuojant odos niežuliui,

gydant smulkias žaizdeles ir įtrūkius,

nusvilus kaitrioje saulėje,

norint išvengti žalingo aplinkos poveikio (šalčio ir karščio, saulės, ultravioletinių spindulių),

esant vabzdžių įkandimams, paraudimams bei raukšlelėms,

strijų prevencijai nėštumo metu,

malšinant raumenų nuovargį ir skausmą,

norint atstatyti natūralią drėgmę plaukuose ir galvos odoje, suteikti plaukams žvilgesio.